tisdag 18 september 2007

Valhalla


Startelva enligt SMP:s pappersupplaga:
Veselovsky
Nouri Vasilj Bild Hughes
Helgi
Zavadil Ucar
Figu
Toli Borg

Bänk: Lennartsson, Da Silva, Tengroth, Bennet, Teever, Petry (en sitter på läktaren)

Öster spelar med en diamant på mittfältet och med Hughes och Borg tillbaka i startelvan. Beslutet att spela med Hughes kan med Hughes tidigare insatser som grund kraftigt kritiseras. Att Borg får spela är mer förståeligt. Schenka ser förmodligen stor potential i honom och vill ge honom en chans att utvecklas under hans kunniga ledning.

Bänken är det som ter sig märkligast. Både Da Silva och Tengroth ska lämna föreningen i vinter, vore det då inte mer förnuftigt att låta en back som stannar till nästa år ta en av deras platser, till exempel så kunde gott Malmborg få chansen på bänken nu. Det intressanta med bänken är att den inte fylls upp av Daniel Svenssons rumpa. Därmed saknas det alternativ till Helgi Danielsson om han skulle gå sönder. Anledningen till det är säkert att tränarparet vill behålla hoppet hos alla fem anfallare så att möjligheten till att någon av dem börjar producerar ökar. Alla ska känna att de har chansen eftersom att de forwards som spelar är långt i från givna. Mittfältarna är dock givna och det gör inget om Svensson "tappar sugen" eftersom att han inte är Östers problem längre efter säsongen. Det är däremot förenat med en onödig risk att inte ha med någon defensiv mittfältare som backup i truppen.


Betongens elva:
Vesslan
Tengroth Bild Vasilj Ucar
Nouri Helgi Figu Zavadil
Ponomarev Bennet

Jag ser till hur truppen ser ut för dagen och väljer att balansera mittfältet med Nouri istället för med Ucar. Tengroth är en bättre back än Hughes och tar därför en ytterbacksplats. Bennet har en unik snabbhet som jag trodde att tränarna nu skulle utnyttja, särskilt med tanke på att de spelar på bortaplan där många lägen för omställningar brukar dyka upp.

Schenka och Hagberg får sju av tio armeringsjärn för sin premiärelva. Valet av Hughes på vänsterbacken och Bennet på bänken drar ner från ett toppbetyg.

För övrigt slutar matchen 0-2 Ponomarev 45+1 och Bild 78 (straff) Publik 2589

För övrigt var det stor fotbollshumor när en av arbetarna skrek "Vi vet vem du är din jävla öis:are" när vice direktören på varvet hade presenterat sig på massmötet i TV-serien Upp till kamp. För er som vill se det är det 26.30 minuter in på tredje avsnittet. Upp till kamp är den bästa svenska TV-serien på väldigt länge. Igår tog karaktären Erik ett steg fram och ett svin presenterades. Ett svin skapat av en splittrad amilj där allt utom kärlek och just familj fanns. Snart har Birro skildrat människors olycka i alla samhällskikt. Vidare kändes skildringen av konflikten mellan r:arna och facket grymt autentisk. Alla de människor i och framförallt utanför arbetarrörelsen som glömt rötterna bör se det tredje avsnittet. Arbetslinjen är inte bara glimrande.

För övrigt vill major Björklund "återförstatliga" skolan. Ur led är tiden. Ibland kommer det skönsång även ur de ålderdomligaste av högtalarsystem. Kan Ola Rydén sjunga?

För övrigt vore det intressant att höra en duett med Giles Stille och Håkan Arvidsson.

För övrigt var Staffan Möllerberg mer än smakfullt efterklok då han menade att hans avsikt med raljerandet om East Front hela tiden hade varit att "väcka dem". Jag hoppas att Möllerbergs favoritlag Furuby sjunker som ett sänke genom seriesystemet efter nästa års besök i fyran.

1 kommentar:

Anonym sa...

Även om svaret kommer sent så kanske det kan förklara da silvas närvaro på bänken och den är att da silva i måndags spelade defensiv mittfältare mot startelvan och skulle Helgi gått sönder före Bild så hade da silva tagit den platsen gissar jag.