lördag 29 september 2007

Motsats till himmel


Man är inte Östersupporter på grund av lagets framgångar, det handlar om något oändligt mycket större.

Efter nästan fyra timmar i apatiskt tillstånd känns det nu åt helvete. Vad är det som händer? Det var inte Råsunda, Borås Arena eller Ullevi, det var Stora Valla i Degerfors. Platsen där Öster blev totalt utspelat och sköt hela ett skott på mål. Hur kan det vara möjligt? Mörker och kaos.

Matcherna mot Ljungskile, Åtvid, Mjällby och Enköping ter sig plötsligt som en svårbestigen snöklädd bergskedja, på andra sidan superettan, fryser vi fast på vägen trillar vi ner i helvetesgapet. Det som inte kunde ske ser allt mer ut att kunna ske. Lyckas man bara få iväg ett skott på mål mot seriens jumbolag är ingen motståndare för liten.

Nog för att Östers IF i måndags presterade den bästa fotbollen den här säsongen men vad betyder det när man i nästa omgång kan sjunka så lågt som i dagens match?

För övrigt är inte Da Silva den Vieira han kanske en aning liknar i skuggan av mörkret.

För övrigt är vi fortfarande före två lag i serien och det är det enda som räknas resten av serien.

För övrigt får nog spelarna vakna upp och inse att de inte är så bra fotbollsspelare som de borde vara i den vackraste av dräkter. Nu gäller det att kämpa sig kvar.

För övrigt var förra årets bottenstrid i allsvenskan ingenting i jämförelse med de existensiella helveteskval som den här säsongen bjuder på.

För övrigt kan en del personer på EF:s forum fundera över om de inte har något bättre att göra än att provocera supportrar till ett lag som kan prestera men inte gör det. Kan ni inte skaffa er en annan hobby? Frimärken, schack och bordtennis är utmärkta intressen för vilsna ungdomar med överskottsenergi.

För övrigt går solen inte upp i öster imorgon. Det ska regna hela dagen.

Inga kommentarer: