fredag 21 september 2007

Göteborg


En visit till Göteborg i helgen. Tyvärr spelar inget av stadens superetta-lag så jag får inte chansen att besöka pittoreska (?) Rambergsvallen. Istället blir det god mat, öl, bio och en socioekonomisk guidad resa med elvans eller nians spårvagn.

Jag är tillbaka lagom till smålandsderbyt och den sista chansen (?) till att ta sex poäng mot någon motståndare i år.

FC Gothia lär jag inte se i helgen och inte de närmaste 10 åren heller. En bra idé om framgång är det viktigaste. Jag tror att en sammanslagning av endast Häcken och Öis skulle ha varit möjlig, problemet med en sådan är att de sportsliga, publika och ekonomiska musklerna skulle bli för dåliga för att konkurrera i Europa.

Elfsborg vinst i Bukarest igår är den största framgången för svensk klubbfoboll sen San Siro-Sven räddade straffen mot Inter. Elfborg kommer att klara oavgjort hemma på konstgräset och gå vidare till gruppspel.

För övrigt kommer Rambergsvallen vara ungefär lika välbefolkad som på bilden under Häckens returmöte mot Spartak Moskva.

För övrigt är Marcus Sjöholms blogg underskattad. Sjöholm är det enda ljuset på Radio Kronobergs sportredaktion.

För övrigt hade Stockholms gator fyllt av demonstranter om Sossarna hade presenterat en sådan budget som de borgerliga igår presenterade. Sällan har ett trygghetssystem monterats ner i sådan takt som i högkonjunkturens Sverige 2007.

För övrigt väntar jag fortfarande på att någon förklarar hur lägre a-kassa och sjukförsäkring kan skapa fler jobb. Kan ingen världsförbättrare jämföra antalet lediga jobb med antalet utanför arbetsmarknaden och sedan förklara det orimliga i att folk får arbete bara för att de får det sämre? Adderar man sedan nedskärningar i vuxenutbildningar och utebliven satsning på svenskundervisning får man en bild av en regngrå avslutning av decenniet.

För övrigt leder Mona tysta leken tätt följd av Fredrik.

2 kommentarer:

Anonym sa...

För det första så är Halmstads prestation -05 när de slog ut Sporting i första omgången av Uefa-cupen klart mycket större än att slå ut ett ängagäng från Bukarest.
Sporting hade tidigare det året förlorat finalen i Uefa-cupen...

För det andra så vore det underligt om det är någon publik alls på Rambergsvallen när Häcken möter Moskva på Ullevi...

Vallens regngrå betong sa...

Jag hade tillfälligt fallit offer för den svenska medieskugga som frekvent faller över Halmstad BK.

Dock vill jag påstå att rumänsk fotboll håller väldigt hög klass, till exempel så tog sig både Rapid och Steaua Bukarest till kvartsfinal i Uefacupen 05-06, Steua fortsatte sedan ända till semin.

Portugisisk och rumänsk fotboll ligger på ungefär samma nivå, några få lag i "europeisk andraklass" som Sporting, Porto, Steua, Rapid, Dynamo och Benfica sedan resten av lagen i ligan på en nivå strax över allsvenskan.

Att Häcken spelar på Ullevi är inte direkt positivt för bilden av svensk fotboll i Europa.