torsdag 5 juli 2007

Ett värmeljus i tunneln


Den här regngrå sommaren saknar verkligen ljuspunkter. En liten sådan var dock nyheten om att Fabio Augusto gjort en "Zavadil" och åkt hem.

Jag är medveten om att rivaliteten med Kalmar till stora delar är ett modernt fenomen. Bortsett några år på 70-talet har nämligen Kalmars röda bröder varit allt för bleka, i kontrast till storebror i Värend, för att någon rivalitet ens skulle kunna fantiseras ihop.

Nu är dock läget annorlunda, de är för närvarande inne i en positiv trend medan vi upplever den värsta sportsliga krisen någonsin. Om vi antar att Smålands fotbollsdistrikt vore en seriehjälte så skulle Kalmar vara Clark Kent och Öster Stålmannen. J-Södra får väl personifieras som Stålmannens far.

Stålmannen utför hjältedåden, vinner titlar och hjärtan. Clark kent kämpar på i bakgrunden med sitt tråkiga åtta till fem jobb, trånar efter Lois Lane men vet att hon bara älskar den sanna hjälten, den rödblå Superman.

Kryptoniten frodas i vallens rengrå betong och Superman ligger sårad vid avgrundens kant, blir det en cliffhanger till nästa säsong eller räddar hjälten världen i sista stund?

För övrigt är Fantomen den överlägset bästa seriehjälten, han bor i de djupa skogarna...

För övrigt är det en positiv signal från föreningen att Johnson lämnar. De menar allvar med pratet om forwardsförstärkning! Låna in Ofere från Mff och värva något rejält till mittfältet.

För övrigt vinner Öster mot Enköping hemma. Jag kommer nämligen inte att vara där.

För övrigt har jag sett Öster vinna på vallen senare än 12 september 2005, jag kan bara inte räkna cupmatcher. Dessutom var Örebro väldigt bleka i den matchen.

För övrigt var Claes Peterson den minst karismatiske som gästat TV4 sydosts fotbollsmåndag i år. Peterson är vice ordförande i Östers IF. Det var klokt att låta Curt vila sig lite men att skicka hotelldirektör Peterson var ingen god PR för föreningen. Nu vill vi snart se Rydén ta det mediala ansvar som krävs av en klubbdirektör. Hur många klubbdirektörer i allsvenskan sköter för övrigt speakerjobbet under a-lagets matcher?

För övrigt bryr jag mig väldigt lite om att Helgi och Da Silva blivit fäder. Det jag bryr mig om är att de får sova på nätterna och att de har de harmoniskt i övrigt. Det vore intressant att veta om Helgi har en isländsk eller svensk sambo. Det vore en dröm om Helgi slog sig ner i Växjö resten av karriären.

För övrigt saknar vi i nästa match Veselovsky, Nouri, Zavadil, Teever, Daniel Svensson och tyvärr inte Tyler Hughes.

För övrigt ligger vi på nittonde plats i svensk elitfotbolls publikliga, med tanke på att vi ligger på 29:e plats i tabellsystemet och bara har gjort ett mål på hemmaplan är det inte helt uselt. Usel är dock Häckens placering, de är näst sist av lagen i superettan, slagna av feminina storheter som LdB FC Malmö och Falköpings KiK.

För övrigt hade Ingemar Teever, om han varit en seriefigur, varit Benny Guldfot. Skorna ligger dock kvarglömda i mammas lägenhet i Tallinn.

För övrigt spelade "bullen" i Kalmar, Dede Anderson var alltid mycket mer brasse efter vintervistelsen på stranden.

För övrigt börjar det bli patetiskt att dra dryga skämt om Kalmar, dessutom har folk slutat att vara elaka om Öster, istället sörjer de med oss.

1 kommentar:

Anonym sa...

Helgis sambo är brittisk.