tisdag 31 juli 2007

Tre vänsterbackar

Matchen var som helhet rätt kass (0-4) men det var liksom inte lagets insats som var det primära idag. Ucar var namnet för dagen.

Han fick inleda till vänster i ett 4-4-2 som såg ut enligt följande:
Åkerdal
Theopannous, Tengroth, Okänd lång spelare, Degerman
Olausson, Svensson, Malmborg, Ucar
Nobell, Teever

Det ska väl direkt sägas att Ucar inte är någon urtyp för en roll som yttermittfältare, grov i kroppen och funktionell teknik i begreppets bokstavliga betydelse. Han är okej man mot man offensivt men är ingen speedkula. Påminner mer om om en typisk ytterback som kommer på överlapp och slår inlägg. Inlägg kan han slå, det vi fick se av vänsterfoten var enbart angenämnt.

Tyvärr såg inte Ucar helt fulltränad ut, löptränar han i några veckor och sköter kosten får vi en bättre spelare. Fem kilo går nog att ta på den kroppen, de måste tas om han ska spela mittfältare. Frågan är om han ska det?

Jag ser honom som en naturlig vänsterback, han har följsamheten och fysiken kombinerat med en fin vänsterfot att slå inlägg med. Han är ingen vänstermittfältare dock, tänk er tomas backman minus lite snabbhet och plus en bra vänsterfot så har ni Ucar.

Öster bör värva Ucar nu, spela in honom som vänsterback, låta Tyler försvinna till hösten som bosman och satsa på Ucar och Degerman som vänsterbackar till nästa år.

Tengroth då? Tengroth är höger- eller mittback. Hans insats idag var bra, det var först efter att han blev utbytt som målen trillade in. Det var en fröjd att se honom fajtas med de båda brassarna på topp i Kalmar.

Kalmars nya brasse var en rörlig forward med farliga djupledslöpningar, Kom förvånansvärt bra in i spelet, det brukar vara svårt direkt för brassar, och kom till mycket lägen. Givaldo passar perfekt in i Kalmar bredvid Santin. Synd, det hade varit roligt om Kalmar dalade i höst. Men vem vet, än har Givaldo inte mött allsvenska mittbackar. Hans svaghet var helt klart fysiken, lite tunn och verkade ovan vid den fysiska uppvaktningen, det kan ta lite tid innan han vänjer sig vid det i allsvenskan.

Bäst i B-laget var Degerman, Malmborg, Svensson och Tengroth. Mest imponerad är jag av Malmborg, en stor spelare som går in i närkamper och vinner dem samtidigt som han har ett bra passningspel. Degerman är inte så lite lik "sambaputte" Karlsson i sin spelstil. Han måste få chanser i a-laget nästa år. Svensson och Tengroth visar kvalitet rakt igenom, Svensson visar dessutom ledaregenskaper och "jävlaranamma", Svensson är en spelare med potential, faktiskt, han ska bara inte spela på kanten utan centralt. Teever kom till fler lägen här än i A-laget men har förbaskat svårt att sätta dem. Kanske borde han ta lärdom av "tarmen" Neemelo uppe i Sundsvall?

För övrigt ångrar jag inte att jag valde U-21 framför Slätthög-Öster, uppvisningsmatcher ger aldrig speciellt mycket och sen betvivlar jag att de har åskådarplatser under tak i Slätthög. Bra initiativ dock som borde upprepas, Öster måste ut och möta fotbollspubliken ute i bygderna. Så skapas relationer och intresse. HV71 spelar då och då träningsmatcher ute i småorterna i Jönköpings län. Det blir en happening och en möjlighet för småklubbar att dra in pengar tillsammans med den stora klubben. Kanske något för Öster? Varför inte Öster-Halmstad i Markaryd eller Ljungby till exempel? Nya supportar kommer inte av sig själva!

11 kommentarer:

Anonym sa...

slätthög har visst läktare med tak. :-) samt att det inte regnade många droppar under matchen...

Vallens regngrå betong sa...

Det var inte dåligt! vad blev det?

Anonym sa...

Visst ska Tengan spela höger- eller mittback, men han lär inte göra det i Öster så länge till. Det går snack i spelartruppen om att unge Erik prioriterar pluggandet på annan ort till nästa år.

Anonym sa...

11-0 till öster. zavadil satte en jävla strut rent ut sagt! o teofore bennett öste in mål..

Anonym sa...

Hörde av en kompis att det var fler kalmarfans idag på Vallen än Österanhängare.

Anonym sa...

Jo, det var ganska mycket folk från Kalmar på plats. Starkt att åka med lite folk med tanke på vädret och en b-lagsmatch.

Vallens regngrå betong sa...

Ja det ryktas på många håll om Tengroths framtid. Synd på (ännu) en riktig talang som inte tar klivet i Öster. Ucar på vänsterbacken till nästa år tror jag blir riktigt bra.

Vallens regngrå betong sa...

Nej det var inte fler kalmarfans än österfans. Däremot lät de 10-15 kalmarssupportrarna mest. Bland kalmariterna kunde tre fyra stycken från den gamla skolans klassfoto kännas igen.

Entusiaster som åkt en lång väg för att se sin nya brassetalang, det måste man respektera.

Anonym sa...

..samma killar som efter matchen sparkade sönder backspeglar på bilar utanför vallen...

Vallens regngrå betong sa...

Det är så jävla illa om det är sant! Det verkar finnas en klick i Kalmar som vill ha en storstadens supporterkultur. Man får hoppas att Kalmar FF stoppar de tendenserna innan de sprider sig alltför mycket.

Polisanmäl varenda gång, stå upp emot dem inom supporterklubben och inte minst förlöjliga deras pubertala beteende.

Anonym sa...

Anser att Öster borde kontraktera en annan vänsterback till nästa år. 17-årige Niklas Hult i Värnamo var iväg på landslagsturnering förra veckan och var fullständigt outstanding som vänsterback enligt förbundskaptenen. Hade visst lekt mot Turkiet som inte är en lingonnation direkt. Klasser bättre än Degerman!! Ska enligt säkra källor spelas in som vänsterback i division 1 under hösten!!