tisdag 31 juli 2007

B-laget

Ikväll ska jag försöka ta mig till B-lagsmatchen mot Kalmar. B-laget (U-21) möter Kalmars urstarka b-lag som idag dessutom är förstärkt med den nya brassen Givaldo. Intressant att se honom men det största intresset drar ändå Ucar till sig.

Ucar minns jag som en typisk vänsterback, Stille har dock för sig att han kan spela längs med hela kanten, han är därför främst tänkt som vänstermittfältare. För mig spelar det ingen roll, vi behöver både en vänstermittfältare och vänsterback.

Den oförståeligt ordinarie vänsterbacken Hughes skulle ha petats av Tengroth för länge sen, Tengroth har dock inte lyckats övertyga Stille om det och vår kanadensiske kämpe har läckt och levererat många dåliga uppspel. Vi behöver en bättre vänsterback.

De flesta lag vi har mött har styrt Östers uppspel mot Hughes, det har varit framgångsrikt då han är betydligt svagare än Nouri i passningsspelet. Om Ucar visar kvalitet i passningssplet bör vi värva honom som vänsterback för att försvåra motståndarnas försvarsspel. Ucar måste, för övrigt, ha utvecklats mycket i Danmark om han löser en roll som vänstermittfältare.

Problemet med en värvning av Ucar är att Tengroth kommer allt längre från startelvan. Tengroth har förutsättningar att bli en okej vänsterback, problemet är att han inte får chansen att utvecklas på den positionen i matchspel.

Ikväll ser jag även fram emot att se Nobell, Malmborg och Degerman. Kul att se hur de två förstnämnda har utvecklats av matchspel i Värnamo.

Även Tengroth, Teever och Daniel Svensson ska spela ikväll vilket lär behövas mot Kalmars duktiga lag.

För övrigt är det dags att Kalmar också värvar en floppbrasse. Det skulle inte göra ont i mig, men kanske i honom, om Östers mittbackar välkomnar honom på bästa sätt.

För övrigt var intervjun med Stille på Svenskafans magnifik läsning. Tack!
Stille gör här ett bra intryck, hans ödmjuka inställning till supportrarna kan betala sig i längden. Stille måste dock utveckla sin coachning om Öster någonsin ska nå några höjder igen. Dessutom måste han våga släppa de defensiva kjolar han så hårt håller i, iallafall på hemmaplan.

Inga kommentarer: