lördag 21 juli 2007

Tack Göran


Göran Hagberg är en legendarisk målvakt i Östers IF. Han var Östers målvakt under 70-talet då Öster blev ett etablerat allsvenskt lag, han var med och tog guld 1978 och och cupguld 1977. Hagberg fick uppleva två världsmästerskap som aktiv Österspelare i allsvenskan. I vår tid är något sådant ovanligt, iallafall i de bättre landslagen, i hockey kan däremot spelare i svenska klubbar fortfarande delta i flera "världsmästerskap" innan de flyttar över Atlanten.

Hagberg blev i år ny målvaktstränare i Öster, Arvidsson ville ha en ny tränarstab och valde sin gamla lagkamrat från sent 70-tal. Hagberg var tidigare och är fortfarande målvaktstränare i Ljungby IF i division 2. Ljungbys förstemålvakt heter Hårenberg och är endast 20 år, denna Hårenberg har den närmaste veckan det vackraste uppdrag en småländsk fotbollspelare kan ha, han ska representera Östers IF i tävlingsmatcher.

Det är mycket troligt att Arvidsson använde sig av Hagbergs kontaktnät för att låna in Hårenberg. Hårenberg får här en stor chans att visa upp sig i elitfotbollen. Han har tidigare varit med Malmö FF på försäsongsläger och ses som lovande, nu får han chansen i regionens ledande lag i en vecka. Lycka till Jonathan!

För övrigt vore det spännande med Malmqvist och Hårenberg i målvaktsbesättningen nästa år. Vi får hitta en engelsktalande tjeck som kan spela på kanten istället för tolken Veselovsky.

För övrigt borde Henrik Svensson i Älmeboda redan vara klar för Öster. Det skulle göra ont i själen om vi fick möta honom i Mjällby, Åtvid eller Falkenberg nästa år.

För övrigt borde Arvidsson och Stille genast avbryta kontraktsförhandlingarna med Hughes, bara för att man ägs av Östersupport behöver man inte vara bra.

För övrigt myser nog Claesson varenda gång han hör förkortningen CSN.

För övrigt bör inte öster konkurrera med den förträffliga studiestödsnämnden.

För övrigt är KOS en dekadent grekisk ö inte långt från Turkiet.

För övrigt lär matchen på torsdag bli tillknäppt.

För övrigt finns det fler Kalmarbloggar än Kalmarsupportrar.

För övrigt verkar Lasse Johansson vara en mycket sympatisk person.

För övrigt var Daniel Svenssons reportage om Värendsvallen av idag lite väl negativ. Förfall kan också vara vackert. Om 25 år blir Värendsvallens grå betong K-märkt.

För övrigt borde barnen enligt en expert nära mig snarare äta bättre än springa mer.

För övrigt borde debatten om barnfetman mer fokuseras på livsmedelsföretagens ansvar istället för på skolans. Kan vi ha alkohol, bensin och tobaksskatt kan vi också beskatta sockret. Skatter är bra styrmedel.

För övrigt är individens makt över sin kropps volym inte så stor om pengarna bara räcker till pommes och grillkorv. Glöm aldrig strukturerna!

För övrigt kan även ett regngrått Växjö vara vackert med Eldkvarns "Blues för Bodil Malmsten" i spelaren.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Varför myser claesson över CSN?

Vallens regngrå betong sa...

För att han under sin studietid spelat fotboll i Östers IF mot betalning. Nu är är studierna avklarade och Claesson spelar inte en minut till.