tisdag 18 september 2007

Fnurror på tråden


Östers IF är som alla sanna supportrar vet en kvinna. Denna vackra dam har varit väldigt attraktiv och förmögen och har därför lockat till sig många dugliga friare och äkta män under sin framgångsrika ungdom. Vår dam var väl inget under av trohet ens under den vackra tiden men kunde iallafall hålla sig till samma partner under några år i följd.

Alla damer åldras, åldrandet var i det här fallet högst lyckligt, hon behöll sin skönhet och sin förmögenhet. Förmögenheten minskade dock hastigt under nittiotalet och ersattes av skulder. Makarna, som nu byttes ut i allt snabbare takt, visade sig endast vara giriga lycksökare, fanns det inga goda män längre?

"Han kom som ett yrväder en aprilafton och hade ett Höganäskrus i en svångrem om halsen." Han hade ett svåruttalat namn men fick snart ett smeknamn. Schenka kom till vår förening och drog upp oss ur dekadensen.

Äktenskapet var kanske för lyckligt, efter två riktigt bra säsonger i superettan valde vår dam att lämna den duglige mannen en sommardag 2003. Damen fann en ny älskare, en snäll men alldeles för okunnig sådan.

Leif som han hette fick snart lämna vår sköna dam, ersattes av den lokale drängen Lars som var duglig till en början men sedan inte dög i skenet av den hårdare konkurrensen ute i landet. Lars ersattes av den engelske charmören Giles, en charmör från den stora ön. Charmören visade sig tyvärr vara aningen feg och ha mer yta än innehåll. Allt han sa och gjorde såg bra ut men det gav aldrig några resultat, charmören från ön var ingen vinnare.

Hon hade sett honom på avstånd, han var fortfarande duglig och vacker. Hon hade mer att erbjuda honom nu, hon hade dessutom erfarenheter av makar som alla i skenet av honom endast var fjuttiga bifigurer i hennes livs novell.

En kall, mulen och regngrå höstdag fick hon nog av charmörens alla tomma löften. Hon slog numret till Schenka. Hennes ålderdoms lyckligaste ögonblick var det när hon förstod att hennes saknad var besvarad. Hon kände sig plötsligt femton år yngre.

Vad skulle hon nu göra med hennes hemliga älskare Göran? Göran var Giles charmiga hjälpreda som hon hade haft ett gott öga till ända sedan hennes ungdom. En sen kväll efter en bedrövligt tråkig kväll med Giles mötte hon honom i tvättstugan. Ögonblickets magi var total. De fann varandra.

Att kvinnors list är stor får man erfara i den hårda skolan. Vår madame sammanförde sina älskare över en kopp kaffe och de fann varandra i deras kärlek till henne. Kanske är Polygami en hållbar lösning för vår älskade madame?

Inga kommentarer: