tisdag 4 september 2007

"Att sälja" lista


Föreningen har redan annonserat ut att både Da Silva och Svensson försvinner efter säsongen då deras kontrakt går ut. Andra spelare vars kontrakt går ut är Tyler Hughes och Figueiredo. Hughes har inte gjort en bra säsong och jag förmodar att den sympatiske men ack så sega kanadensaren försvinner. Figueiredo sade redan innan säsongen att han ville bort och efter en sommar på Hotel Royal Corner och på vallens bänk lär hans inställning till Östers IF inte ha förändrats. Han är dessutom runt 35 år och har dessutom rimligen en bra lön. Figueiredo försvinner.

Fredrik Bild och Fredrik Gustafsson har båda en något oklar kontraktssituation. Det lär finnas en förlängningsoption i Bilds kontrakt och vår försvarspappa ska vi givetvis behålla. Gustafsson har varit direkt långsam i år och ska inte ha fortsatt förtroende som mittfältare eller för den delen som högerback. Gustafsson ska behållas som en av truppens mittbackar. Vad var det som var oklart med honom då? Tydligen finns det tolkningsproblem över hur lång tid hans kontrakt sträcker sig. Eventuellt blir Öster tvingade till en omförhandling om Fredrik vill fortsätta.

Ponomarev och Lennartsson har kontrakt året ut då de är utlånade. Ponomarev ska man fundera på att behålla om nu inte Gais prislapp är alltför saftig.

Om vi nu utgår från att resten av truppen har kontrakt över 2008 så är följande "Att sälja" lista fri för Ola Ryden att printa ut:

ATT SÄLJA vintern 07-08

Målvakter:

Veselovsky
Ung målvakt som bör säljas för att ge plats för en klar andramålvakt från området (Hårenberg, Åkesson eller Lennartsson?) bakom en ännu mer given Robin Malmqvist. Malmqvist har en större potential än Veselovsky och en större stabilitet. Skulle den andra målvakten heta Åkesson kan fighten om förstaplatsen bli hård.

Mittfältare:

Zavadil
Vår tjeck är inte tillräckligt bra för att uppväga det dåliga beteende han upprepade gånger visat i Östers vackra rödblå dress. Dessutom verkar han inte trivas i staden. En spelare som aldrig lärt sig språket och aldrig riktigt kommit in i lagspelet. Tyvärr, ur , är han också en av våra individuellt bästa spelare. Därmed kan man också få en hel del pengar för honom. Hans lönepost kan fyllas ut av två lovande yttermittfältare/mittbackar från superettan eller division 1. Det ger en större balans i truppen än vad som varit i år. Vi har saknat naturliga yttermittfältare.
Vi kan inte ha spelare i truppen som inte vill vara i föreningen. Sälj Zavadil innan han går som bosman efter 08.

Anfallare:

Borg
Oslipad diamant som blivit en gråsten. Sälj honom. Freddy har varken psyke eller uppförande för att platsa i en framtida allsvensk Östertrupp. Tar för mycket kort och missar framförallt hutlöst mycket lägen.

Teever
En av de största floppvärvningarna i Östers historia. Teever har inte utvecklats åt rätt håll i Växjö. Har inte rätt tuffhet eller snabbhet för att utvecklas till en målskytt som gör tio mål under en säsong i svensk elitfotboll. Sälj så länge någon ens är beredd att ge något för honom.

Bennet
Jamaicanen är ett mysterium. Visst passar han inte emot handbollsförsvar i Superettan men vart tog hans om än lilla tekniska förmåga vägen? Han verkar ha svårt att acceptera den rättmätiga platsen på bänken. Sådana spelare går inte att behålla, dessutom lär han ligga i toppen av lagets löneliga. Bennet får kanske springa ikapp med kameler runt jul? Sälj till IFK Växjö om inte annat!

Ledare:

Wibrån
Det behövs en mer rutinerad och kuniig tränare som kan väga upp Stilles uppenbara kunskapslucor om anfallsspel, tyvärr Peter, kanske finns någon plats i tipselit?

Rydén
Klubbdirektör som varit på sin position (för) länge. Behövs en ny kraft utifrån som samtidigt har sympatier för klubben.

För övrigt lär Tengroth, Nouri och Danielsson vara på väg bort. De spelarna ska bara säljas om Öster erbjuds riktigt mycket pengar. Alla tre är ordinarie och Danielsson och Nouri håller allsvensk klass.

För övrigt är Arvidssons möjligheter stora i vinter!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Robin som given förstemålvakt?
Ja jävlar då blir det ettan nästa år om vi klarar oss i år.

Kommer Hårenberg/Åkesson så är de förste och sen Robin om vi nu ska ha kvar vår nästbäste målvakt och skeppa bort den bättre.
Är väl mer ord som minst sämst man bör använda om man snackar om våra målvakter...

Vallens regngrå betong sa...

Haha. Du har rätt i att våra målvakter varit bleka i år. jag vill dock hellre ta bort Vesslan än Robin ur truppen då jag tycker Robin har en större potential och stabilitet.

Anonym sa...

Om man ska sälja allt det där blir det ohyggligt svårt att hitta ersättare som håller samma klass..

Vallens regngrå betong sa...

Jag tycker att Östers IF ska ha spelare som håller en högre klass än vad som resulterar i bottenstrid i Superettan.

En trupp är aldrig bättre än vad den presterar, finns det någon som tror att det här årets trupp lyckas vinna superettan nästa år när man i år är en poäng från nedflyttning med bara åtta matcher kvar?

Jag tycker bara att Zavadil har hög klass av dem på listan. Vill han stanna på lång sikt så ska han självklart behållas men annars kommer han enbart sprida dålig stämning och ta upp en stor lön.

Anonym sa...

Vrb- skulle nog vilja säga att jag instämmer till i princip hundra procent med din lista.

Anonym sa...

Innan man säljer Zavadil, eller säger att han inte är bra nog bör man ta en titt i poänglistan på Östers hemsida. 12 poäng (5 mål och 7 assist) på 14 matcher för Zavadil! Tvåa är Helgi på 5 poäng (21 matcher).
Så nyttiga spelare som dessutom är riktigt skoj att se spela växer inte på träd. Är han lite för bångstyrig för tränarens smak, den där Zavadil, så tycker jag nog att man bör försöka sälja Stille, och hitta ett par lovande tränare istället...

Vallens regngrå betong sa...

Ja men vad är smartast? Att sälja Zavadil för 1-2 miljoner nu eller låta honom sprida dålig stämning och slå underbara inlägg ett år till för att han ska gå som bosman 08?

Tror inte att han förlänger med Öster, gör du?