tisdag 11 september 2007

Inget Max i Trelleborg?


Efter att Trelleborgs U-21 hade gjort en bedrövlig match mot vårt rödblåa b-lag tog de beslutet att felparkera bussen utanför Max Hamburgerrestaurang och dra in hela truppen för näringsrik återhämtningsmiddag i form av Maxburgare, Coca-Cola och pommes frites. Kostlära? Magknip? Conny Karlsson på 30 mils avstånd? De var iallafall inte värda de ärligt talat ganska överskattade burgarna på Max efter insatsen på vallen.

Matchen på vallen var målrik, TFF hade glömt försvarsspelet hos Conny McDonald hemma i Trelleborg.

Öster var taggat och gjorde trots bitvis förlorat mittfältsspel och två osynliga ytterbackar från A-laget (Tengan och Tyler) en bra match. Svängigt var det men det var ändå Öster som under längst perioder lyckades få igång ett snabbt och effektivt passningsspel. Malmborg som mittback, Petry som forward, Borg som högermittfältare (!) och Olausson centralt visade alla framfötterna.

Borg är en ojämn spelare som älskar att ha bollen. Är dock odisciplinerad och verkar helt sakna självförtroende. Efter hans tragiska uppvisning vid hans inhopp mot Sirius i A-laget tog han nu lite revansch på sig själv. Kämpade mer än vanligt och tog mer initiativ. Är dock ingen passningsspelare utan en utpräglad en mot en spelare som ska få bollen så högt upp på banan som möjligt. Dessutom måste han lära sig att ta avslut mycket tidigare.

Petry är inte helt olik Borg som spelare, mycket duktig med boll, bra dribbler, fin vänsterfot. Han visade igår också en känsla för att finna ytor i närheten av motståndarnas backlinje då han gör två mål och har bud på minst två till. Argentinaren ser lite långsam ut på grund av hans ovanliga löpsteg men är inte alls långsam. En dribbler med viss känsla för mål kan man sammanfatta honom som.

För övrigt är Borgs tofs kompletterad med en "mohikankam". Det går iallafall åt rätt håll med den pojken.

För övrigt hamnar Nouri i Skåne nästa år, Eklunds inträde betalades nog tyvärr inte av Öster...

För övrigt får nog föreningen byta stad om Öster ska bygga sitt framtida lag runt Zavadil. Mobila cirkusen Östers IF på turné i Europa nästa år?

För övrigt blir man glad av att se Linus Malmborg spela fotboll.

För övrigt blev man mindre glad av Ingemar Teever och Pavel Zavadil i söndags. Har någonsin en vuxen Österspelare underpresterat mer än vad Zavadil gjorde?

För övrigt hade jag blivit besviken men inte förvånad om Östers spelartrupp i organiserad form hade byggt sina kroppar på pommes, hamburgare och cola. Frågan är om Nouri och Teever kan komma överens om huruvida McDonalds eller Max är godast?

För övrigt var jag också på Max igår kväll. Jag arbetar dock inte som elitidrottsman i fotboll.

För övrigt ligger närmsta Max-restaurang från Trelleborg i Lund.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är väl inte så farligt att de äter hamburgare? De är ju faktiskt inte livegna!

Anonym sa...

Österpajas.
Smålands Nr 1 är Kalmar!!!!!!!!

Anonym sa...

Det börjat ta sig, ditt bloggande. Riktigt roligt på slutet. Ett tips: håll dig till finurliga betraktelser och låt bli att försöka analysera spelet. Nu fick du hursomhelst en plats bland favoriterna i min webläsare i alla fall!

Anonym sa...

Inte helt oväntat att han Ryktet såg Zavadil på McDonalds i lördags och tänker han prestera så dåligt efter snabbmat då ska han aldrig mer få äta det.

Vallens regngrå betong sa...

Alla tre (?) McDonalds i Växjö borde tapetseras med bilder av Zavadils nuna, och välkammade man, som straff om det var deras mat som gjorde att han var så fruktansvärt dålig i söndags.

Aktiva fotbollsspelare är härmed varnade för McDonaldssyndromet.

För övrigt tackar vi för det slutgiltiga beviset för att kalmarsupportrar är kapabla att tolka ett seriesystem.