lördag 29 september 2007

En poäng räcker


men tre hade varit perfekt. Bottenlagen i tabellen inför dagens match:

Landskrona 29
J-Södra 27
Öster 26
Falkenberg 24
Sylvia 23
Degerfors 23

Differensen mellan lagen är innan matchen tre poäng, det handlar alltså om en match som på fotbollsspråket ofta populärt kallas sexpoängsmatch. Inte för att det vinnande laget får sex poäng utan för att det skiljer sex poäng om det främst placerade laget vinner. Idiotiskt uttryck. Alla matcher är ju trepoängsmatcher och det lag som samlar ihop flest poäng hamnar först, eller om vi ska hålla oss till de aktuella lagen, de lag som samla minst poäng hamnar sist. Därför gäller det att begränsa Degerfors poängskörd idag då de är efter Öster i tabellen. De får alltså om dagen ska bli lyckad inte ta fler poäng än Öster idag.

En fotbollsverklighet bestående av enbart lycka hade förmodligen tett sig regngrå och tråkig, därför finns det lag som Sylvia och Falkenberg som enbart vill ställa till det för de rödblå eleganterna genom att ta poäng. Sylvia spelar idag på bortaplan mot Åtvidaberg och kan mycket väl få med sig en poäng. Så länge de inte vinner kan Öster spela oavgjort och bibehålla samma avstånd även till dem.

Om då Öster skulle lyckas vinna på en straff eller fast situation, något annat ter sig tämligen omöjligt så skulle det se mycket ljust ut då det verkar otroligt att både notoriskt usla Sylvia och tråkiga Fakenberg skulle vinna på bortaplan. Vinner vi och någon av dem förlorar har vi fem eller sex poäng ner till strecket.

Det kommer att bli oavgjort. Det regnar i Värmland, spel på marken kommer bli svårt att genomföra, gladast för det är Göran Hagberg och Marco Da Silva. Mittbackarna Vasilj och Bild kommer få mycket nickbollar mot sig, framför sig har de "den hoppande mikrofonen" Da Silva som också är bra i huvudspelet. Det är tur för Öster att planen ser ut som den förmodligen gör då vi idag mönstrar en startelva som hade gjort den mest kalmaritiske supporter missnöjd. Idag spelar Östers IF med åtta skogshuggare, en tjeck, en forward och en Freddy Borg, sällan har en dålig plan bättre gynnat ett Österlag. Sällan har en spelare saknats mer än vad Danielsson saknas idag.

Degerfors är ett bättre hemmalag än Öster men vad säger egentligen det? De har tagit fjorton av sina 23 poäng på Stora Valla. De saknar idag Markus Karlsson som är avstängd, det är samma Markus Karlsson som var aktuell för Öster från Café Opera inför 2005 men då valde AIK framför Öster av någon outgrundlig anledning. Sedan tog Widén hit Tyler Hughes och skön musik uppstod i mötet dem emellan under EAC i tipshallen.

Öster saknar tre centrala mittfältare, Gustafsson och Figueiredo hade vi klarat oss utan men att sedan också Helgi Danielsson är avstängd är ett slag för mycket. Danielsson är Östers jämnaste och bästa spelare.

Det man minns från vårens möte på vallen förutom deras sanslöst defensiva 4-5-1 var att deras ensamma anfallare Tobias Larsson var ett stort hot. Larsson var bänkad i vinstmatchen mot Häcken och de spelade då 4-4-2 med Drugge och Garcia som forwards. De båda leder den interna skytteliga med sju mål var.

För övrigt tror jag att Veselovsky klarar fler "kickar" än Da Silva.

För övrigt är Ucar den sortens spelare som kan avgöra en bottenstrid. En bra värvning rakt igenom.

För övrigt var jag på hockey i onsdags. Jag kommer aldrig kunna njuta av en hockeymatch så länge de måste håna motståndarna med raggarmusik vid varje utvisning och så länge spelarna och en stor del av publiken lever med ett grottmänniskoideal som består i att man måste slå på varandra hela tiden. Herregud lägg energin på idrotten!

För övrigt trodde jag att folk i Sverige 2007 gick på wrestling om de ville se "idrottsutövare" slå på varandra. Låt oss se bättre spel istället för kvasiboxare bakom tio kilo skydd.

För övrigt har inte Öster längre något att lära av Lakers arrangemang mer än kanske i avskräckande syfte. Tyvärr hade båda konkurrenterna tjänat på en rejäl kvalitetshöjning.

För övrigt kan man tro att Lakers målgrupp är mentala 10 åriga pojkar och Östers obotligt optimistiska nostalgiker med hökögon i 50-års åldern. När glömde klubbarna bort att ett högtalarsystems funktion är att sprida information om matchen som åskådarna kommit för att se?

För övrigt vore en intervju i ovan nämnda högtalarsystem att betrakta som ett så kallat paradigmskifte.

För övrigt skulle en halvtidsaktivitet på vallens gröna matta ge bestående chocksskador hos så väl publik som sponsorer.

För övrigt skrev jag ett så där långt inlägg IDAG IGEN. Att skriva kort är en konst.

Inga kommentarer: