tisdag 25 september 2007

Soptippen som blev en återvinningsstation


Andreas Ravelli, Bo Axberg, Lill-Damma, Kouznetsov, Widén, Jacobsson och Stille, man kan inte påstå att Öster är något vidare bra karriärval om man vill bli en etablerad tränare i svensk elitfotboll. Samtliga dessa sju män har varit tränare för Öster och det har för samtliga resulterat i att de INTE har fått anställning av någon annan elitklubb.

Schenka kom tillbaka från deponeringsplatsen, han kravlade sig igenom tonvis av jord och bråte som lagts över för att skilja odör och och blesyrer från naturen. Schenka blev återvunnen, är han därmed ekologiskt hållbar?

Efter gårdagskvällens uppvisning verkar han vara en PET-flaska av bästa sort, en sådan som någon god man, vi kan kalla honom Cutte, har lämnat in till återvinning och fått tillbaka insatsen för. Cutte såg att det var fel på det stora kretsloppet, han kunde inte fortsätta att dricka blaskig sportdryck ur engångsflaskor från England, nu var det dags för en mer hållbar utveckling.

Spelarbetyg Öster - Jönköping Södra:

Veselovsky: Han har aldrig setts mer stabil. Han gör dessutom en högklassig matchavgörande räddning på Thelins friläge i andra halvlek.

Nouri: Arabyexpressen gör det så viktiga första målet och är delaktig i mycket offensivt. Igår tycker jag dock att han överarbetar en del situationer och passar i första halvlek helfel flera gånger.

Vasilj: Bästa back igår, Vasilj är felfri och städar efter röjsåget Da Silva på ett elegant sätt. Vasiljs uppspel är på en annan planet än de andra två mittbackarnas.

Da Silva: Tajmar bättre än tidigare och verkar mer stabil och trygg på planen. Är dock inget under av teknik och jag förstår varför han lämnar vår förening, han kommer aldrig bli en mittback av allsvensk kvalité.

Hughes: Hans bästa hemmamatch för året, är fövisso inte särskilt offensiv men gör inte bort sig defensivt som tidigare. En avgörande orsak tilld etta är den fina hjälp han får defensivt av illern Ucar.

Zavadil: Det syns tydligt att han har fått instruktioner att släppa bollen tidigare och fortare. Han var mycket bra igår och är vårt farligaste vapen offensivt med sina passningar och lösningar på "köttmursproblematiken".

Danielsson: Suverän igår. God allsvensk klass, han och Svensson äter upp Persson och Fendrich på Södras centrala mittfält. Båda de uppätna blir utbytta... Tar tyvärr en varning och är avstängd mot Degerfors.

Svensson: Han går in och tar den roll som han ska ha i ett fotbollslag. Han är en rivig bollvinnare och var det bara jag som såg likheten med Wibrån? Oavsett om man jämför Pellets och bergvärme eller inte så var han igår sådär bra som han stundtals var 2005.

Ucar: Gårdagens överraskning. Han har definitivt rätt inställning till detta. Backman, vi saknar dig inte längre! Ucar är, om han får spela vänsterback, en av seriens bästa på den positionen som mittfältare är han bara en grovarbetare bland eleganter.

Ponomarev: Springer och springer och springer. Han är en smart spelare som öppnar upp ytor för andra, är tyvärr fortfarande för dålig på avslut.

Borg: Ja han löper vägar som ingen annan på vallen förstår. han var dock igpår inblandad i fler lägen än Ponomarev och visade att det finns potential även för målskytte. Schenka kanske kan få fason på lagets fjortis? Får han det är Borg just nu långt ifrån sina egna gränser.

Tränare: Hagberg/Schenka gör få byten och försöker få in en trygghet i laget.

Bänk: Tengroth hoppade in och stängde matchen, de övriga värmde upp på ett förtjänstfullt sätt. Tragikomiskt att vi har tre utländska spelare på bänken som inte spelar en enda minut.

Publik: Dålig publiksiffra på drygt 3300 men de som kom gjorde en bra insats. Den lite snabbare applåden a la Sydeuropa från huvudläktaren i andra halvlek var riktigt elegant.

För övrigt var det bra att vinna igår då alla resultat utan Sylvias gick rakt emot oss.

För övrigt kan jag vara nöjd med en poäng i Degerfors.

För övrigt var min betongkula av god kvalité.

För övrigt var Södras taktik lika defensiv som Degerfors dito i våras.

För övrigt fryser nog "det givna anfallsparet" Teever och Bennet alltmer om benen ju längre hösten lider.

För övrigt får man innerligt hoppas att Figueiredo kan medverka i Degerfors. Annars får det bli Svensson och Wibrån centralt. Eller kanske inte.

För övrigt var Arvidsson hel, ren och prydlig i klubbkostymen.

För övrigt vinner Västboås division sex Gislaved om inte någon på förbundet blir mutad. Det som hände på Parken i Köpenhamn var en godnattssaga i jämförelse med toppmatchen mellan FK Industri och Västboås på Ryavallen. Jag vet inte om jag tycker mest synd om publiken som bara fick se en halv match eller den stackars domaren som åkt ända från Jönköping för att låsa in sig i omklädningsrummet. Jag tycker däremot inte synd om idioter som tror att fotbollsplaner och arenor är en sorts frizoner från samhällets normer och lagar.

För övrigt kommer jag att se Leksand två gånger i år. Båda gångerna i den där blå fyrkantiga byggnaden med plåtfasad som ligger i skuggan av den grå vallen.

För övrigt är Olle Nordin den tränare i sällskap med Anita i Degerfors som har haft störst respekt för Öster på vallen i år.

Inga kommentarer: