söndag 9 september 2007

Pyramidalt usel produkt


Hade inte en stor del av publiken haft fri entré kunde de vänt sig till Allmänna reklamationsnämnden och klagat på att varan inte höll utlovad kvalitet. Idag såg vi nämligen ingen superettafotboll från Öster. Det Öster presterade idag höll låg division 1 klass.

Jag tänker inte gå ner mig i klagoträsket med en beskrivning av hur oerhört usla huvuddelen av laget idag var utan istället ge spelar- lag- och tränarbetyg.

Veselovsky: Underkänd, många konstiga ingripanden, dåligt spel med fötterna, släpper in två mål på fasta situationer då rollfördelningen i rödblått är osynlig.

Nouri: Godkänd insats. Visar lite hjärta och försöker prestera under den märkbart svaga matchavslutningen.

Vasilj: Gör ett viljemål, han och Bild släpper inte till många chanser i spelet men han har ett ansvar på de fasta situationerna som han inte förvaltar.

Bild: Spader Kung börjar bli sliten. Idag var det jobbigt, har problem då han styrs till att spela upp bollen.

Ucar: Minst bedrövlig i Öster. Äntligen har vi en vänsterback som håller. Bra framåt, får ingen som helst hjälp av Zavadil.

Bennet: Pigg i några sekvenser men man måste behärska offsideregeln som offensiv spelare. Obegripligt hur man kan stå offside när man står på en kant och kan se hela backlinjen.

Danielsson: Kämpar på men gör ingen stor match. Svagt passningsspel.

Svensson: Ligger rätt för det mesta. Han och Danielsson måste dock täcka upp ytan mellan deras forwards och mittfält bättre.

Zavadil: Näst sämst på plan. Problem med Barbara eller överdos av sömnmedel? Fruktansvärt blek. Skulle ha tagits av banan redan i halvlek.

Teever: Sämst på plan. Obeskrivligt dålig i närkamper och höjddueller. Dåliga passningar, långsam och helt ofarlig i straffområdet. Kan en anfallare ha mindre lägen? Nej.

Ponomarev: Kämpar. Inga resultat dock.

Borg: Inbytt istället för Bennet i andra halvlek. Är ingen vänstermittfältare och kommer aldrig att bli det. Raka av tofsen och skaffa dig ett jobb utanför fotbollen Freddy.

Olausson: Den enda ljusglimt som överhuvudtaget kunde förnimmas på vallen idag. Fick dock bara tio minuter. Stille måste använda de spelartyperna som passar på positionerna, inte de spelare som är bäst överlag. Vore så fallet i landslaget skulle till exempel Kim källström spela mittback.

Laget: Mycket blek insats med dålig inställning och dåligt spel. Stille verkar ha skolkat från kursen om anfallsspel. Fruktansvärt stillastående, få egan initiativ, noll kombinationer, nästan bara inlägg. Man måste ta itu med de tvååriga problemen med defensiva fasta situationer. Det kan inte vara omöjligt att lösa de problemen.

Coachning: Passivt. Hur kan Ingemar Teever få spela hela matchen? Hur kan Zavadil få sova sig igenom en match på planen? Stille skulle ha markerat mot Zavadil att han inte är oersättlig och tagit ut Teever tidigt då han gjorde en av sina sämsta matcher någonsin i Östers tröja. Är Giles Stille tränare i Växjö 2008 är det en historisk bedrift av honom.

För övrigt var Sirius bra. Andreas Eriksson, Segerström, Hoch, Gallo och Mani Tourang överglänste alla Östers bedrövliga gäng.

För övrigt hade Öster idag för ovanlighetens skull förtjänat buandet efter slutsignalen.

För övrigt var Hans Eklund på läktaren enligt signaturen Ako på EF:s forum. I en sockersöt rosa värld av snälla gosiga kaniner var han där för att se det lag han älskar och som han ska träna nästa år. I den kalla värld som vi kan börja vänja oss vid var han där för att studera Helgi Danielsson, Zavadil och Nouri. Mitt tips är att Nouri har en annan söndersponsrad rödblå tröja nästa år.

För övrigt är det "ärkeneggo" att lämna läktaren då motståndaren gör 1-2 då det är mer än tio minuter kvar. Varför gå dit om man inte ska se hela matchen?

För övrigt börjar jag inse att division 1 södra mycket väl kan innehålla klassiska Östers IF från Växjö nästa år. IFK Värnamo- Öster 2-1 Söderberg 29´Claesson 85´ Nobell 81´ Publik 1067.

För övrigt vill jag att vi tar hem Göransson i vinter och ger honom en rejäl chans.

För övrigt skulle jag ge en container rosor till den som får Giles Stille att avgå och överge alla krav på ersättning från Östers IF de närmsta två åren.

För övrigt är nog risken ganska liten att Stille lämnar oss för någon allsvensk klubb.

Inga kommentarer: