söndag 2 september 2007

Tomas Petry


Bilden föreställer inte vår nya argentinske forward. Fast hade den inte föreställt en världsberömd presidentfru kunde den likaväl ha gjort det. Vem är Tomas Petry?

Väntar på att Smålandsposten eller officiella sidan plockar fram skolspanskan och intervjuar vår nya forward. Det lär dock finnas två nationella ligor i Argentina och Petry ska ha spelat i en regional liga. Alltså har han spelat i argentinska trean eller något sånt. Chansvärvning har fått en ny innebörd.

För övrigt kunde väl Arvidsson ha åkt på semester veckan som kommer istället för den där veckan då allt strulade med Pål the Wall och de andra målvakterna. Man åker på semester efter att transferfönstret är stängt!

Det är väl ganska naturligt att man anpassar en semesters tidpunkt till hur det ser ut på jobbet? Det är i vilket fall skrämmande att se hur mycket han saknades när han var borta.

Håkan har haft en svår uppgift i år och jag tycker att han har gjort det mesta rätt. Det var inte hans fel att fem (?) tränare tackade nej till jobbet i Öster. Det är inte heller hans fel att truppen är svensk fotbolls svar på Förenta Nationerna. Det är möjligen hans fel att vi anställde en av de mest defensiva tränarna i Götaland till en av de mest offensiva trupperna men vem skulle vi tagit istället? Ingen av de andra kandidaterna ville träna.

Det är också lätt att vara efterklok, Öster hade haft defensiva problem hela 2006 och tanken var nog att Giles skulle lösa dem. Tyvärr blev det varken hugget eller stucket utan försämrad offensiv och en fortsatt usel defensiv.

En vinter av möjligheter ligger framför Håkan Arvidsson. Det gäller bara att Östers IF tillhör Superettan när krutröken lagt sig efter denna säsong från helvetet.

Inga kommentarer: