måndag 20 augusti 2007

startelva

Giles elva blir preliminärt:
Veselovsky
Tengroth Bild Da Silva Hughes
Nouri Gustafsson Danielsson Zavadil
Ponomarev Teever

Bänk: Åkerdal, Ucar, Svensson, Bennet, Borg

En utpräglat defensiv startelva som syftar till att stoppa Bois skickliga offensiva spelare i deras 4-3-3 uppställning. I Bois är mittfältarna Pekalski och Pettersson mycket duktiga liksom Eklund på kanten i tremanna-anfallet. Sedan har de en viss PC centralt som avslutare, han har gjort många mål hittills. Enligt Landskronas hemsida har de klonat giftige Eklund då han spelar på på båda kanterna i anfallet, vem som egentligen spelar på ena kanten är osäkert. SMP uppger dock att Christoffer Carlsson tar den platsen, därmed lär luriga dribblern Jelezak endast vara inhoppare.

Bois säsong har varit lik Östers, de har överraskat negativt och haft problem med både anfalls- och försvarsspelet. Nu har det dock släppt offensivt men man släpper fortfarande in en hel del mål.

Matchen på Vallen i våras bjöd dock inte på någon Hawaii-fotboll, sanslöst tråkig match mellan två mittfält som var rädda om den poäng de hade från start. Jag vill dock minnas att Öster, som vanligt, vann statistiken för antalet målchanser.

För övrigt är inte saknaden av Figueiredo så stor i den här matchen, nu ställer vi bästa möjliga elva för kontringsfotboll på plan. Det är möjligt att Figu hade blivit petad om han hade varit hemma.

För övrigt säger Stille rakt ut i SMP att Ucar startar på bänken. Ett inhopp på den gamla hemmaarenan kan kanske bli lyckosamt?

För övrigt är den här elvan urdefensiv och destruktiv.

För övrigt vann HIF med 5-0 mot Kalmar igår, 0-10 på två matcher är inte bra. Det kanske är värt att bekosta några höftledsoperationer för Kalmar läns landsting åt Bagarn, Eklund och Wastå? Det finns en risk att kostnaden ändå kommer för skolsköterskor...

För övrigt sprang de vitröda över och runt serieledarna i fredags. Det var närmare 6-0 än 5-1. Kampen om seriesegern kommer stå emot Forsheda, Klevshult och Kärda. Torskinge sjunker tillbaka ner i den dypöl de kom ifrån.

För övrigt var förlusten för Manchester United skönare än segern för Manchester City. Tyvärr kom Blackburn sedan emellan mig och en perfekt ligasöndag.

För övrigt gjorde Teever en av sina bättre matcher i Östers tröja mot Öis. Det gjorde inte Fidde Gustafsson. Gör han inte en sådan där klassisk "veteranhöst" a la Wibrån 06 kommer jag inte applådera beslutet att låta Svensson lämna. Svensson är just nu snabbare och mycket yngre än vår kapten. Tråkigt men sant. Gustafsson och Bild bildar (kul?) mittlås 08?

För övrigt är Värnamo i fin form. Nu vann man återigen på bortaplan. Läge att byta Kuno mot Stille och Freddy mot Freddy? Ingår tränare i farmaravtalet?

Inga kommentarer: