måndag 6 augusti 2007

Disciplin


Vinst på torsdag och vi har en trend, förlust och det var ett undantag. Matchen mot Häcken ska ha varit riktigt väl genomförd och vi verkar ha hittat ett mer effektivt och snabbare anfallsspel. Skillnaden är nog egentligen inte så stor. Vi har nu en löpstark och löpvillig forward som skapar ytor och håller fast bollen OCH framförallt så sätter vi bollen i mål. Vi har varit fruktansvärt ineffektiva i en och en halv säsong nu. Sådant där ska ju jämna ut sig sägs det och isåfall innebär det mycket mål i höst.

Skitsnack! De lag som spelar den bästa fotbollen det vill säga gör fler mål än motståndaren når framgång.

Sedan kan det göras på många sätt, ett är att säkra bakåt och vänta tills motståndaren blottar sin feta strupe, en taktik Öster har fallit emot många gånger. En annan är att samla flocken runt bytet och lura bytet att blotta sin strupe genom överlägsen kunskap och beslutsamhet. På hemmaplan ska den sista metoden användas, på bortaplan den första. Eller rättare sagt, man får värdera när i matchen respektive metod ska användas för maximal utdelning. Ligger man under med 0-1 á la Häcken är inte den första metoden att föredra för den lär vara upptagen av motståndaren. Vilket bullshit! Kolla den här filmen istället och se hur det ska gå till...

För övrigt är Ucar en bra värvning som måste ses som ersättare för vår engagerade men aningen för långsamma kanadensare eller kanadick som man säger i hockeylådorna.

För övrigt måste det varit en förbannelse som hindrat Nouri från att göra mål i seriespel tidigare. Påskön ligger väl vid ostkusten?

För övrigt vill jag ha Teevers huvudspel bredvid Ponomarev, nu har du ditt livs sista och största chans att lyckas i svensk fotboll Ingmar! Tänk vad kul om vår egen estländare äntligen kunde lyckas. Upprättelsen för Markaryds-Lasse skulle vara total liksom för vår "store rorsman" Arvidsson som faktiskt var den som scoutade esten.

För övrigt är Höster en fruktansvärd ordvits som beskriver ett vanligt fenomen i Växjö.

För övrigt måste projekt 83 öka farten mot målet om 83 kilo ska uppnås innan Öster når åttondeplatsen. De har sex poäng till Öis, jag väger numera 87. Den minskning jag glatt mig åt är inte tillräcklig, gurkbantning under den närmsta veckan? Öster har tre raka hemmamatcher!!! Jag känner flåset från Toli, Fiddegus, Zavadil, Bild, Bennet, Borg och Nouri i bilringarna, fy fan vad jag ska springa nu!!!

För övrigt funderar jag på att ta ledigt från jobbet på torsdag kväll för att se Bunkeflomatchen. Tänk om alla i Växjö haft det intresset för laget. Då hade Öster haft ekonomi för Europa. Då menar jag spel i Europacuper och inte ekonomi för överblivna spelare från Europa. Nu har vi inte ens ekonomi för det utan får nobba spelare som inte platsar i engelska tvåan på grund av lönekrav. Men hellre en ajzerbajdjansk iller än en PC med processor från Värnamo.

2 kommentarer:

Philip sa...

Snyggt!

Vallens regngrå betong sa...

Kul att vallens grå betong börjar uppskattas trots dess nötta gråsvarta yta.

Rödblå hälsningar