torsdag 16 augusti 2007

Last man standing


Efter en timmes bilresa, nästan tre timmar i tåg och 20 minuter i buss är man äntligen tillbaka i Växjö. Det för att åter få se sina favoriter äntra den gråaste av arenor.

Tyvärr, eller som tur är, äntrar inte Värends eleganter planen ensamma, Idrottssällskapet från Örgryte får äran att följa dem.

Öis använde inför återkomsten till Superettan en strategi motsatt Östers. Istället för att som Öster behålla i stort sett hela truppen valde Öis att förnya och föryngra. Man planerade på lång sikt och tänkte sig ett mellanår då man skulle spela in nya unga spelare. Laget inledde dock bättre än alla trott och man var länge med i seriens absoluta toppskikt. Man har dock mattats rejält och är endast tre päng före vårt rödblå lag. De har under säsongen lidit av det som många lag med ung trupp lider av. Problem med stabila prestationer och problem med att "stänga" matcher. Så kära Österbröder, om Öis skulle bjudas på 0-1 på en fast situation, tappa inte hoppet, de har tappat ledningar flera gånger tidigare i år. Dock möter vi ett lag med mycket hög kapacitet, se upp för följande spelare ur dagens trupp:

Dick Last: Kräver ingen presentation, förkroppsligar ordet rutin. Mycket viktig i det här unga laget, har förr varit mycket duktig på frilägen och på linjen. Nu lever han mer på rutin än på snabbhet.

Rickard Johansson

Marcus Dahlin: Försvarsklippa för dagen då både Skiljo och Sauso saknas, Löfte som aldrig blommat helt.

Iheb Hamzeh

Robin Jonsson

Alexandros Pappas

Martin Strömberg

Carlos Espinosa

Magnus Källander: Öis svar på Peter Wibrån, fast utan Bundesliga meriter. En riktig mittfältsdynamo som faktiskt är lika gammal som Dick Last.

Christian Lindström

Tommy Lycén: Mittfältare man lånat från BP, han var förra säsongen i IFK Göteborg utan att övertyga.

Alexander Mellqvist

Boyd Mwila: yttermittfältare/forward som är kvar sen de internationella åren. Snabb och avig dribbler. Lär spela idag.

Mentor Zhubi

Samuel Barlay: farlig "släpande" forward som gjort en hel del mål i år.

Andreas Clarholm

Ken Fagerberg: Ung mycket lovande forward som hittills gjort sex mål i serien. Se upp!

Sammanfattningsvis så saknar Öis en hel del tunga pjäser idag och det i synnerhet i defensiven. Källander kommer få en viktig roll i Öis oavsett hur de ställer upp sin elva. Deras svaga lagdel ikväll är helt klart försvaret, Sauso och Skiljo saknas vilka tillsammans med Dahlin brukar alternera som mittbackar.

Öster är inne i en positiv trend. Hade jag kunnat krypa in i Giles huvud eller i hans dator hade jag förmodligen blivit väldigt förvånad om jag sett initialerna FG på en högerbacksposition. Enligt SMP ska det vara fallet. I övrigt TROR jag att startelvan ser ut på följande sätt:
Veselovsky
Gustafsson Bild Da Silva Hughes
Nouri Danielsson Figueiredo Zavadil
Ponomarev Teever

Bänk: Åkerdal, Tengroth, Borg, Svensson, Bennet

Betongen VILL se följande elva:

Veselovsky
Tengroth Bild Gustafsson Hughes
Nouri Danielsson Figueiredo Zavadil
Teever Ponomarev

varför spela med Da Silva om han är sämre än Gustafsson och dessutom inte har någon framtid i klubben. Gustafsson platsar inte på innermittfältet, då finns det bara två platser kvar: Bänken eller mittback. Vi kan inte ha heliga kor i en elitförening oavsett hur stora Österhjärtan de har, Tengroth måste få chansen.

För övrigt har vi vid vinst lika många poäng som Landskrona och Örgryte. Vinner vi med mer än två mål går vi förbi båda och parkerar på en om inte fin så iallafall inte bajsbrun tiondeplats i superettan.

För övrigt lär inte Fugueiredo spela i bortamatchen mot Bois. Stille letar efter ett positionsspel, det lär han göra på samtliga positioner mot Bois...

För övrigt tycker jag allvarligt talat lite synd om Bennet, så långt hemifrån och petad av en est och en svensk-ajzerbadsjanier. Dessutom på samma bänk som Trelleborgs siste samuraj.

För övrigt kan jag redan nu avslöja att Häcken och Ljungskile kommer att slåss om tredjeplatsen fram tills slutet. Häcken tar dock den tredje platsen till allsvenskan då de är ett bättre bortalag och i grunden ett bättre lag. Öster gör en bra höst men både Häcken och Ljungskile förlorar inte tre matcher SAMTIDIGT som Öster vinner tre. Åtvid slutar efter Öster i tabellen.

För övrigt är det idag trettio år sedan Elvis dog om nu någon har kunnat missa det. Till Bennet önskas "Devil in disguise",
Till Figueiredo önskas "Crying in the chapel",
Till Teever "King Creole"
och Giles Stille "A little less conversation".

För övrigt kräver jag mobiltäckning längs med hela kust-till-kust banan. Att täckning helt saknas mellan Värnamo och Alvesta, utom i Bor och Rydaholm, är ett bevis för att det svenska GSM-nätet inte ens är nära full utbyggnad i södra Sverige. Två lösningar finns för framtiden, tvinga Telia att gå med på att abonnenterna får utnyttja även de nät som de inte är kunder hos eller låt det offentliga köpa upp telias nät (3G) och bygga ut det. Sedan kan det offentliga upplåta det till alla operatörer som vill för en rimlig avgift. Det kan knappast vara ekonomiskt försvarbart att som nu bygga master för olika nät bredvid varandra i städer och på landsbygden. Vem skulle bygga ytterliggare en Öresundsbro eller ytterliggare en stambana för järnväg bredvid den andra?

Ingen kan mena att det nuvarande systemet med parallella nät innebär hushållning med resurser.

För övrigt slutar dagens match 3-1 Ponomarev 7´ Teever 49´ Borg 89´ Publik 3028.

1 kommentar:

Anonym sa...

Pinsamma Öster!