onsdag 13 juni 2007

Tråk-Olle


Det blev en visit till Jönköping i måndags, Stadsparksvallen måste ha Sveriges sämsta parkeringsplatser. För det första är de få och för det andra består de av parkeringar längs med gatorna i den kuperade terrängen. Stadsparksvallen var vacker, intim, liten och omodern. Som jag tidigare nämnt så har laget från vätterstranden en hel del likheter med laget från baksidan av Öland. Parkeringsmöjligheterna var ytterligare en i listan liksom taktiken. Södra startar med ett 4-5-1 på hemmaplan! Nog för att det var stora stolta Östers IF som var på besök men ändå, vi är inte Bayern München.

Ett (som vanligt) positivt matchreferat från officiella finns här. För er som inte arbetar på marknadsavdelningen, vilket är ganska många med tanke på marknadsföringen av hemmamatcherna, var matchen jämn, kampinriktad och spännande. Östers spel var, snällt skrivet, ungefär som mot Landskrona hemma det vill säga idéfattigt och Stillestående.

Omdömen:

Malmqvist: De skott de grönvita julgransfötterna fick mot mål var beskedliga. Robin var stabil men har fortfarande för lite pondus i sitt agerande.

Nouri: Tråk-olle hade beordrat anfall på Tylers kant och Nouri hade en angenäm uppgift. Gjorde dock några viktiga brytningar då andra spelare var överspelade.

Bild: Planens dominant. Södra slutade tidigt med långbollarna mot Elmander, förlåt, mot Bild var det ju...

Gustafsson: Äntligen har vi en ledare i backlinjen. Gustafsson kan gärna fortsätta spela mittback. Betydligt mer spelskicklig och rutinerad än Vasilj och Da Silva.

Hughes: Tråk-Olle hade scoutat väl och sett att Hughes är vårt svaga kort. Rundades några gånger men hade en svår uppgift på en överbelastad kant. Fick också liten hjälp av Borg. Vasilj och Tengan är båda bättre vänsterbackar.

Svensson: Sköter defensiven men kommer nästan aldrig med i offensiven, saknar förmåga en mot en. En spelare som aldrig kommer uppnå allsvensk klass på en kant, Daniel ska spela centralt!

Helgi: Är han från Växjö? Sliter som om han varit med i föreningen sen barnsben. En hjälte i tider som dessa. Förläng till 2020!

Tengroth: Otacksam uppgift, fick jaga boll och är lite väl lik Helgi som spelare. Tengan är ett alternativ mot bättre motstånd. Tengan på vänsterbacken nästa match? Ja!

Borg: Freddy var spelsugen i inledningen. Startade med svåra och misslyckade saker med boll. Den dåliga starten blev en dålig första halvlek och eskalerade i andra halvlek i frustration. Är avstängd mot Degerfors efter att ha försökt mosa en södrait. Freddy behöver nu spela in sig på en position och mogna lite som människa. Då är Freddy den spelare som han kan bli. Innan det sker är han med sina ojämna insatser mer en inhoppare än en startspelare.

Bennet: Får fruktansvärt dåliga löpbollar. Otacksamt för honom, tycker ändå han har mognat i sitt spel med boll och vårdar den mer. Han är mycket viktig med sin snabbhet i Östers spelvändningar. Bennet kommer fungera när vi får in en passningsläggare på mittfältet.

Johnson: Av de matcher jag sett var det här Ryans blekaste. Problem med bolltempo och förlorade (!) flera nickdueller. Ryans form dalar, nu är det Ingemars tur mot Degerfors.

Inhoppare:
Claesson: Bytte av Johnson i slutet när Stille ville bevaka ledningen runt den 85e minuten, Claesson kämpade men var inte så lyckosam.

Zavadil: Bytte av kokheta Borg tidigt i andra halvlek. Det syntes att han inte har spelat på ett tag men han är ju ändå mr Zavadil. vackert mål och några snygga passningar. Var dock väl svag i defensiven på vänsterkanten och blev överflyttad till den högra, Svensson var mycket bättre defensivt på den kanten.

Figuireido: Bytte med en slutkörd Svensson. Spelade spets i femmanna-mittfältet och var blek. Att den mannen är kapten i Angolas landslag säger mer om det landslaget än om Figuireido. En annan fråga är om inte Hotel Royal Corner serverar lite väl god och lite väl mycket mat till den forna mittfältsvirtousen. Figueireido borde flytta in i Borgs lya istället, uppfostran mot kostlära?

För övrigt var det väl fegt att gå över till 4-5-1. Södras tryck blev ännu mer massivt efter det.

För övrigt var Tråk-Olle ,hmm, upprörd på sina spelare efter matchen. Han borde inte projicera sina problem på dem utan ta tag i sin rädsla för underhållning.

För övrigt är Jonas Thern en mycket duktig tränare som bor inom pendlingsavstånd.

För övrigt måste Stille fortfarande jobba hårt med anfallsspelet, det var lika stillestående som innan. Det finns fortfarande en risk för att Stille inte firar midsommar som Östertränare.

För övrigt var det en usel publiksiffra och en tråkig publik i Jönköping. Bra tryck i första halvlek, lade sig ned och dog efter 0-1 och var framförallt mer förtjusta i att hurra för motståndarnas misstag än för de egna spelarnas bravader. Hockey.

6 kommentarer:

Fotbollsfakiren sa...

Bra prestationsgenomgång. Saknar dock att Nouri drällde lite för mycket med bollen nära eget straffområde. Kanske har fått för mycket? självförtroende av sitt superspel under säsongen...

josephzohn sa...

Tänk att man kan vara så överens!
Tänk att en match kan se likadan ut oavsett om man ser den lajv eller ser den på TV!
Fantastiskt!

josephzohn sa...

Var kan man få tag i all skön musik, som du har på din favoritlista??

Vallens regngrå betong sa...

Jag instämmer i att Nouri någon gång tappade boll i konstiga lägen. Felträffen på frisparken ska väl också räknas in på minuskontot. Kanske var minnesbilden av en vilt springande Nouri i 93 minuten, stressande deras keeper allt för stark.

Vallens regngrå betong sa...

Musiken är de österlåtar som jag genom hårt slit genom åren letat upp med obskyra program som Napster, kazaa och DC++.

Gör som solen är en klassiker som är värd ett inlägg tillsammans med Värendsvalle.

josephzohn sa...

Om du har lust ... så är min emailadress :-)

josephzohn at gmail.com

Vore kul att göra en "österfilm" med bra musik ...