söndag 3 juni 2007

Finsk offensiv i öster

Öster tar i veckan in en finsk offensiv mittfältare på provspel. Killen har senast varit i Djurgården och testat men fick där negativt besked. Att andra klubbar tackar nej till provspelare betyder ingenting, lex Atiba, det som betyder något är att han är den spelartyp vi söker.

Tomi Saarelma är enligt Östers officiella och Nerikes allehanda en snabb dribbler vars enda svaghet är fysiken. Arvidsson känner doften av en vänstermittfältare.

Vi behöver yttermittfältare, särskilt med tanke på att Zavadil är fast i relationsträsket och att vi har en trupp överbefolkad av centrala mittfältare.

En annan sak vi behöver är ett försvarsspel. Tabellen ljuger aldrig och elva insläppta på sju matcher är på tok för mycket. Inför säsongen förutsåg jag offensiva problem, det som skulle fungera var försvarsspelet. Med södra Sveriges mest defensiva headcoach och en centrallinje av hög klass torde det också ha blivit så. Nej, förra årets shoppingbeteende i eget straffområde har levt kvar.

Det är med tanke på det ovannämnda jag tillsammans med ett förvärv av en ytterspringare också vill se att Öster satsar en slant på en mittbacksgeneral. Det är dags nu. Det går inte att hela tiden prioritera värvandet av offensiva spelare. Öster behöver en (nu tänkte jag skriva bagarn-typ) ledare i mittförsvaret. En spelare som är topp femton i svenskt seriespel bland försvarare. Var vi hittar honom spelar mindre roll, vi behöver en sådan spelare. Så länge vår svagaste länk är mittförsvaret kommer vi inte att nåt toppen i den här serien och aldrig någonsin etablera oss i det finrum där vi hör hemma.

En Jimmy Dixon, Bagarn, Tommy Jönsson, Zvirgsdauskas, Håkan Arvidsson, Andreas Ravelli, Nisse Johansson, snabb Christer Thor, Toni Koivastu eller varför inte en ung Goran Jevtic-typ.

Sedan kan vi inför nästa års säsong plocka in Älmeboda/Linneryds Henrik Svensson.

Det vore väl en skam om Åtvidaberg fick värva en mittback från Kronobergs län? Men vi har ju sett det förr: Thern, bröderna Elm, Rade Prica, Bjärsmyr, PC första gången med flera är några för mycket.

Den i organisationen som hittade Nobell på Gotland får veckans paraply, killen gjorde hattrick borta mot Visby för samarbetsklubben Värnamo i div 1. Arvidsson förhandlar tydligen om ett a-kontrakt/lärling med forwarden. Låt pojken stanna i Växjö många år framåt Håkan!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Solen går upp i öööööster!!! ( Sjunges med fördel på halländska...;) )

Vallens regngrå betong sa...

hahaha ja den är goo den låten.

Går du in på min profil finns fler av de "speciella" låtar som spelas på vallen.

Om ni orkar så spelar Öster den 17e, den helgen ni är här...