torsdag 21 juni 2007

Panos



Besök på Skarsjövallen brukar innebära att de rödblå reser hem med få poäng. Innan säsongen var matchen mot Ljungskile borta en av dem jag trodde vi skulle förlora. Idag, med en usel inledning i ryggen, är jag nästan säker på det. Skarsjövallen, som bytt namn då klubben återigen sålt sin själ, är hemmaarena för en skräckmotståndare. Det var här vi fick stryk med 3-0 i allsvenskan det dystra året 1997. Många är de förluster som kommit här. Officiella har en informativ genomgång av vårt dystra facit på Skarsjövallen.

Vad beror ett sådant facit på? Min förklaring är skillnader i fotbollskultur, de har satsat på ett fysiskt spel med många spelare som är starka i luften, vi har satsat på det motsatta. La som spelar som Ljungskile har gjort har passat oss dåligt. Tiderna förändras dock och Östers startelva är idag mer välvuxen än under de mörka åren.

Ljungskile har bytt lite spelare men behållit den starka defensiven och fysiken. Laget mot Häcken då de vann med 0-1 efter ett ledningsmål i 5e minuten såg enligt deras hemsida ut så här:
Emil Erlandsson
Edwin Phiri - David Leinar - Jon Stockhaus - Daniel Berg
Cedomir Zarkovic - Anders Augustson - Aleksandar Kitic - Martin Smedberg
Jörgen Wålemark - Andreas Kristoffersson

Hemvävt och halvkända spelare om vartannat. det jag lägger märke till är att Mathias Gravem saknades, istället spelar Kristofferson tillsammans med Wålemark på topp. Kristoffersson har lyckats pricka in fyra mål hittills, han är förmodligen ofta lågprioriterad i markeringsarbetet då Wålemark är en bättre spelare.

Ikväll möts laget som gjort minst mål (Öster) och ett av lagen som gjort näst minst mål. Det kommer bli målsnålt ikväll. Första målet kommer förmodligen avgöra. Det viktiga är att inte de får göra det första målet. Isåfall möter vi Köttmuren Sk resten av matchen.

Ljungskile ligger sjua i tabellen på 14 poäng, de ingår i de fem lag som just nu är jämna runt uppflyttningsstrecket. Vi är fem poäng efter och har en match mindre så en vinst för oss till en möjlighet att gå förbi LSK vid vinst i hängmatchen mot Öis.

Hur ställer öster upp idag då? Om vi spekulerar med grund i förra matchen och efter det mönster som Stille har visat innan blir det följande:
Malmqvist
Nouri Bild Vasilj Hughes
Svensson Helgi Gustafsson Zavadil
Bennet Teever

Bänk: Vesslan, tengan, Da silva, Johnson, Borg.

Betongen instämmer till fullo i ovanstående startelvas riktighet vad gäller tio positioner. Betongen vill hellre se Tengroth än Hughes på vänsterbacken. Tengroth är stark man mot man och en framtidsman, det är inte vår kanadensare.

Två spelare är förhoppningsvis borttagna ur startelvan sen sist. Tengroth gjorde få personer glada på högermittfältet och får inte chansen igen, Johnson gjorde ingen glad varken i söndags eller mot Södra och förpassas till Stilles bänk.

För övrigt slutar matchen 1-2 efter att Ingemar Teever nickat in 0-1 i första halvlek på inlägg från Svensson och Bennet kontrat in 0-2 under en period med tryck från Ljungskile. De gör 1-2 på slutet genom Wålemark.

För övrigt tippar jag alltid med hjärtat, det kommer bli 0-0 eller 1-1.

För övrigt bör alla lyssna på den engelska kommentatorns uttal av Ljungskile i datorspelet Fifa 98. "Djuuuunskil" Uttalas med k-ljud.

För övrigt bör vi behålla Stille, försvarsspelet fungerar äntligen och nu lossnar det snart framåt. Lossnar det inte framåt får vi ersätta honom med någon som är bättre än honom och som inte kallades "kanon" när han själv spelade.

För övrigt besvarar Stille SMP:s frågor på ett intetsägande och därmed proffsigt sätt. Det är faktiskt journalistens jobb att krama fram nyheter.

För övrigt var det ett bra beslut att låta Da Silva följa med i truppen. Vi har ingen inspelad mittback på den förmodade bänken mer än honom. De som ville haft med Claesson istället har sina poänger men Borg är också yttermittfältare vilket gör Claesson mer överflödig än Da Silva.

För övrigt tycker jag inte att Arvidsson ska handla PC. Det finns spelare med samma hårdvara på de allsvenska lagens bänkar. Skillnaden är att de har en mycket bättre mjukvara.

Inga kommentarer: