måndag 11 juni 2007

Hockeystad

Dags för omstart i superettan för de rödblå. Ikväll gästar vi Jönköping och stadsparksvallen.

En arena jag inte har något som helst förhållande till. Vi har ju inte behövt åka dit sen 70-talet, skönt kan tyckas. Det är länge sen Öster låg lägre till i seriesystemet än de gör just nu. Sveriges 30e bästa lag enligt tabellsystemet. Usch och fy.

Ikväll befinner jag mig på den gamla arenan stadsparksvallen, en arena som ska vara vacker. Vacker arena-tråkig fotboll? Gäller det sambandet? Tar vi oss till kalmar har arenan ett vackert läge men är inte särskilt vacker, det är en av svensk fotbolls stora myter, Fredriksskans är en ful fotbollsarena men belägen på en vacker plats. Om jag nu som vurmare för Sveriges fulaste arena ändå hävdar att Fredriksskans är vacker så stämmer sambandet.

Att kalmar är Sveriges dödgrävare är ju allmänt känt, sambandet med vackra arenor gäller även J-södra. De spelar efter sina resurser som det heter. Jag har sällan sett så tråkiga (tränings)matcher som de mot J-södra. Tråk-Olle Nordin skriker ut sitt budskap så det ekar i tipshallarna, -krymp ytor, - fall ner och så vidare.

Ikväll är det på riktigt, vi möter J-södra på riktigt. Laget som var sämre än Kalmar under deras sämsta tid. Ikväll gäller bara tre poäng. Det duger inte att ligga där vi ligger. förlust ikväll så får nog Stille stanna kvar i Jönköping efter matchen, för alltid...

Vinst ikväll och vi har 5 poäng till allsvensk plats, förlust och vi upplever årets fiasko i svensk elitfotboll.

Dagens elva (samma som i cupen) enligt eastfronts forum(Ako) :
Vesslan
Nouri Fidde G Bild Hughes
Svensson Helgi Tengan Borg
Johnson Bennet

Avbytare: Zavadil, Figu, Teever, Malmqvist, Claesson

Om betongen fick bestämma:

Vesslan
Nouri Gustafsson Bild Hughes
Svensson Figuireido Helgi Borg
Johnson Bennet

Avbytare: Zavadil (byts in!!, Teever (byts in), Claesson, Malmqvist, Tengan

För övrigt fick jag tag i dagens Värnamo nyheter. DEt enda som gladde i denna osedvanligt dåliga lokalblaska var en pojke med efternamnet Zacvadil som hade klättrat på drickbackar vid Vaggeryds Hjulafton(lokal festdag).

För övrigt så skulle betongen välkomna ett bildspel där man jämför Öster tränares utseende innan och efter de haft det ärofyllda uppdraget. Likt Usa:s presidenter verkar de åldras fort. Titta väl på Giles ikväll, han får inte fyra år i vallens ovala rum.

För övrigt bör fotbollstränare undvika kostymer. Det finns två skäl till det. För det första skickar det signaler om att man står över de andra personerna i lagmaskineriet. För det andra, hur stor del av åskådarna bär kostym? Kostymer ser endast löjliga ut i kontrast till publiken.

Kasta kostymen Giles och dra på dig en vacker rödblå träningsoverall!

J-södra - Öster 0-2 (Danielsson 39' och Bennet 78') Publik 4500

3 kommentarer:

josephzohn sa...

Hockeystad??
Är det HV eller Lakers du tänker på??

J-Södra - ÖIF 0-1, Zavadil 68 min.

josephzohn sa...

Grattis till tipssegern!

Anonym sa...

Skippa kostymen? på med overallen?haha givetvis som alla sossar "alla ska med"