måndag 5 november 2007

Två eller tre försvinner från kansliet


Ordförande Persson framträdde i TV4 Sydost i morse och sade att två eller tre tjänster försvinner från kansliet.

På frågan om Håkan Arvidssons framtid svarade Persson väldigt diplomatiskt men mellan raderna kunde man förstå att förhandlingar om uppsägning pågår med denna stundtals så utskällda sportchef.

Ska tre tjänster bort är mitt förslag att följande personer lämnar:

Ola Rydén: Får återgå till engagemang på ideell nivå. Rydén skulle passa utmärkt som styrelseledamot med praktiska uppgifter.

Håkan Arvidsson: Finns inte plats, har haft en oerhört otacksam uppgift.

Tommy Berggren: Det känns inte som att någon annan klubb i söderettan har en anställd evenemangsansvarig. Han ersätts lätt av en ideell evenemangskommitté som dessutom kan fräscha upp matcharrangemangen för all publik.

Vad återstår då?

Peter Wibrån har ett år kvar på sitt kontrakt. Öster kan knappast ha en heltidsanställd assisterande tränare i söderettan och han är inte mogen som huvudtränare. Jag vet inte mycket om Peter utanför fotbollsplanen men en lösning borde vara att låta honom fullfölja sitt kontrakt i rollen som sportchef. Wibrån bör ha ett stort kontaktnät i Småland, Skåne och Tyskland.

Tommy Nilsson är marknadsansvarig och det vore dumt att göra sig av med någon som drar in pengar. Han har dessutom gjort ett bra arbete sen han tillträde, åtminstone om man ser till sponsorintäkter.

Slutligen så bör en kanslist/ekonomibiträde också finnas på kansliet.

För övrigt hoppas jag att Axel Nilsson från Moheda är med på Östers lista.

För övrigt lär Malmqvist vakta målet nästa år. Bli Åkerdal andrakeeper? Vill han stanna efter den behandling han fick vid "Pål-gate" i somras?

För övrigt tror jag inte det minsta på ryktet om Zavadil till IFK Göteborg. De gör ju kloka värvningar nu för tiden.

För övrigt kanske Freddy Borg äntligen blommar ut 2008? Det känns lite som en extrachans för honom och jag hoppas att han tar den.

För övrigt är kön väldigt kort för Ingemar Teevers underskrift. Sälj honom till Manpower!

Inga kommentarer: