söndag 21 oktober 2007

(Öster)götland?


De östgötska lagen kunde inte hjälpa Öster. Åtvidaberg gjorde dock ett tappert försök och hämtade upp 2-0 underläge i Falkenberg. Matchen avgjordes sedan på en indirekt frispark efter ett tveksamt domslut.

IFK Norrköping förlorade sin sista hemmamatch för året på parken. Med tanke på att de bara har förlorat en hemmamatch innan i år är det bara att beklaga att de avslutar en fin säsong på ett så miserabelt sätt. Det var inte bara tråkigt för de 7260 åskådarna som tog sig dit för att fira återkomsten till allsvenskan. Uselt.

Öster gjorde vad som krävdes idag. Efter en nervös inledning spelade Öster upp sig och känslan i halvlek var att Öster var något starkare. I andra halvlek löste Daniel Svensson upp nervknutarna med 1-0 målet och Mjällby försökte imitera Östers insatser mot Ljungskile, Sirius och Degerfors på vallen. En mycket bra imitation. Mjällby i andra halvlek var det sämsta som varit på vallen i år, efter Öster.

Spelarbetyg:

Veselovsky: Är en av lagets bästa sedan tränarbytet. Ser ut att ta ansvar på planen, initiativrik, greppsäkerheten är större och misstagen bortblåsta. Stabil. Malmqvist har aldrig spelat så förtroendeingivande som Vesslan gör just nu.

Hughes: Nej, ingen förstår vad kanadensaren ska göra i Växjö de närmaste två åren. Det måste finnas en bättre vänsterback i division ett eller två som vill ägna sig åt fotboll på heltid.

Vasilj: En katastrofal första halvlek, kommer fel i position, passar fel och samarbetet med de andra fungerar inte. Bättre i andra halvlek när Mjällby var i framstupa sidoläge.

Bild: Ja, han är fortfarande vår bästa mittback. Han är också 33 år. Inom två år måste han ersättas. Idag hade han faktiskt vissa problem i huvudspelet mot Ekenberg. Det är sällan Bild har det i Superettan.

Nouri: Jag hoppas att alla 3064 tittade noga. "Arabys Cafu" var idag så där bra som man ska vara om man ska bli köpt av ett allsvenskt lag. Väljer Nouri att spela Superettan i Öster 2008 kan han bli en av de stora rödblå profilerna genom tiderna. Nouri var fantastisk idag, farten med och utan boll och hans lungor håller god allsvensk klass.

Ucar: Det är på hans retur som Svensson gör 1-0. En stor förklaring till att Hughes svagheter inte syns lika tydligt längre. Egentligen given på vänsterbacken, vår klart bäste på den positionen.

Danielsson: Helgi är Helgi.

Svensson: Springer och springer. Är ingen klassisk mittfältsdirigent, Svensson jobbar, ger aldrig upp. Gör ett viktigt mål. Det är synd att Arvidsson så tidigt bestämde sig för att inte ge honom nytt kontrakt. En av sakerna som Öster ska lära sig av säsongen från helvetet är att ett lag även behöver grovarbetare. 2008 kan alla ordinarie mittfältare från succesäsongen 2005 vara borta. Gustafsson, Wibrån och Svensson är den typen av spelare som är ett lags hjärta. Behåll Svensson.

Borg: Han är den mest vänsterfotade spelare jag någonsin sett på ett högermittfält. Det omvända är ganska vanligt, problemet är då att spelaren ofta får vända upp med bollen på högerfoten för att slå inlägg. Freddy hade samma problem fast i ultrarapid. Syftet med att placera Borg där är outgrundligt och återfinns någonstans i vår ryske pansargenerals innandömen. Freddy kombinerade fint med Nouri några gånger. Är dock ingen högermittfältare, Freddys position i ett superettalag är till vänster i 4-3-3.

Zavadil: I en lite tillbakadragen forwardsroll trivdes inte Pavel. Fick en del ytor vid omställningar men hade det i övrigt svårt mot stora blekingska backar. Slog många fina inlägg då han kom ner mot hörnflaggorna. Hans inlägg håller hög klass, Öster är tyvärr oerhört dåliga på att utnyttja dem idag.

Ponomarev: Han är så viktig, löpningarna är så rätt, avsluten så dåliga. Varför träffar han aldrig bollen rent? Med okej avslut hade han gjort tio mål under sin tid i Öster.

Inhoppare:

Wibrån: Kom in istället för Borg till höger på mittfältet för att stänga kanten. Gör sitt jobb, inget mer. Precis det han ska göra.

Bennet: Spelar tio minuter, byter med en trött Ponomarev och visar sin snabbhet en gång. Sista framträdandet på vallen?

Olausson: Byter med Ucar i 87:e. 2008 är han med lite utveckling ordinarie.

Coach: Rätt startelva. Stänger matchen när Wibrån byts in. Behåll Ponomarev i startelvan så klarar vi kanske det här.

Publik: Eastfront gör en kanoninsats efter 2-0. Lika mycket nerver på läktarna som på planen, parallellerna med Ljungbymatchen 99 drogs i oräkneliga antal.

Domare: Efter en resa från Haparanda (!) kan jag förstå att man vill göra ett gott dagsverke. Det är dock inte antalet domslut som avgör en domares betyg. Oerhört stora boxningshandskar i vägen för fingertopparna. Avblåsningen i första halvlek då Freddy Borg var på väg igenom var märklig. Domarbasen Bo Karlsson (som var på läktaren) kunde ha spelat in sekvensen som ett exempel på fördel då man INTE ska utdöma varningen förrän efter bollen är död. Keijo Hyvärinen var petig och höll en ojämn nivå. Hade inte Mjällby lagt sig ner och dött i andra halvlek hade Hyvärinen fått stora problem. Nu fanns det inte ens i hans ögon mycket att blåsa för i andra halvlek. Hyvärinen är en rutinerad domare och tyvärr har han misslyckats vid båda hans framträdanden på vallen i år. Minns ni Norrköping hemma? Domare: Keijo Hyvärinen.

För övrigt föreställer bilden stridsvagnar på himmelska fridens torg. I dem satt inga spelare från IFK Norrköping.

För övrigt ligger vårt hopp till Mjällby och Sirius. Jag tror att Jönköping spelar oavgjort mot formstarka Sirius.

För övrigt slipper Öster Rajalakso i Enköping.

För övrigt får Mjällby höja sig rejält om de ska hjälpa Öster mot Falkenberg.

För övrigt räcker det att FFF eller J-södra spelar oavgjort OM Öster vinner.

För övrigt sträckte sig kontaktnätet ända till Växjö Norra på Gamla Värendsvallen. Ålrev?

För övrigt behöver vi två nya mittbackar.

För övrigt behöver vi tre nya forwards. Det räcker om de kan skjuta.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha..var ni 20 fans på läktaren idag?
Kalmar var över 800 fans på Grimsta och skapade kaos. Bara att titta på bilder och filmer så förstår ni bättre...

Hejdå lillebror.

Vallens regngrå betong sa...

3067 åskådare. Fler än det har varit på flera allsvenska matcher i Sverige i år.

Lycka till i Uefa cupen. Jag hoppas att ni får möta Dynamo Tbilisi i första kvalomgången.

Anonym sa...

Kalmar har det störst bortafölje i hela småland. 800 på Grimsta, 600 i Borås, 600 i Växjö (cupen), 200 i Örebro en måndag m m. Det säger allt, vi äger!!!!