söndag 7 oktober 2007

På rygg med tre omgångar kvar


Mår inte bra. Öster har en chans värd namnet på 90 minuter. Den har Fredrik Bild i 58:e minuten på nick vid hörna, en Ljungskilespelare gör dock sitt jobb på mållinjen. Kollektiv förlamning, extremt orörligt, extremt dålig självförtroende, felpassningar, lågt tempo, dåligt samspel, hängande huvuden, bristen på ledare. Idag får en spelare godkänt, Veselovsky.

Jag har vandrat genom stan likt Raskolnikov, var inne på Konsum Oxtorget, kom ut med godis, det tog 20 minuter utan kassakö. I chock. Öster spelar sämre än det bottenlag de är.

Spelarbetyg:
Veselovsky: Greppsäker, styr hönsgården till backlinje. Bra i luften, verkar ha mognat.

Nouri: Nej, du kan inte fixa detta själv, höj blicken, spela bollen tidigare. Motståndarna känner till din farlighet, du måste lära dig att variera dig.

Vasilj: Var är viljan Mario? Man kan inte vara snäll som mittback. Snälla, sätt igång spelet snabbare, ingen tycker synd om dig ändå när du ligger och har ont.

Hughes: Gör en okej insats. Det vill säga han är inte så bedrövlig som han varit tidigare. Tyler har höjt sig sen det nya kontraktet.

Zavadil: Mannen som får en daggmask att se ut som ett ryggradsdjur. Hallå, du är 29 år. Dags att börja visa resultat istället för attityd och idiotiska överfall på motståndare. Han är avstängd mot Åtvid på grund av en av hans snart patenterade "glidtacklingar" med tjugo dobbar. Mycket blek idag. Slår bra hörnor, det räcker inte.

Svensson: Kämpar men kommer aldrig att bli någon Figueiredo för det. Minst dålig på mittfältet.

Danielsson: har inte mått bra av avstängningen. Slår bort mängder av bollar. Det är inte enbart hans fel men man måste ha tålamod då medspelarna är så förbannat orörliga.

Ucar: Kämpar. Ser ut som en vänsterback och spelar som en.

Teever: Nej inte idag heller. Hänvisar till min inför-artikel. Ljungskile slår man inte med Teevers kvalitéer. Mycket märklig uttagning av tränarna.

Petry: Kommer aldrig loss. Han har ett bra skott, är aningen för långsam för den svenska andraligan, kanske kan han glänsa i division 1 södra?

Inhoppare:

Olausson: Byter av Ucar och gör det bra. Snabb med boll, synd att han varit skadad och att han inte har fått mer chanser under året. En spelare för framtiden

Bennet: Skapar lite med löpningar men vad gör det när de andra inte fyller på i straffområdet?

Ponomarev: Hannibal Lector-masken fick inte honom att tro att han var en ny spelare. Helt osynlig de fem minuter han spelade.


Coachning: De gör vad de kan för att få igång laget under matchen. Jag är mycket tveksam till Teevers plats i startelvan, var taktiken att han skulle vinna höjdbollar mot Leinar och Matijevic har man otroligt höga tankar om Ingemar. Dessutom hade det varit intressant att höra varför Borg inte ens var på bänken. Sen skada eller något annat?

Publik: Ja det fanns det. Kommer de tillbaka mot Mjällby så kommer de för den goda korven.

Dagens match var inte lika dålig som den mot Degerfors hemma (0-0) men Östers insats var lika dålig som den mot Sirius hemma. Det var Giles Stilles sista match.

För övrigt är folk heligt förbannade på klubbledningen. Det är svårt att se Ola Rydén fortsätta på sin position 2008 efter en av de sämsta säsongerna någonsin. 1999 då? Ja men då höll vi oss kvar, dessutom med en trupp hämtad från skogsbygdens andrasortering.

För övrigt tycker jag inte att Ola Rydén eller Håkan Arvidsson ska se matchen mot Mjällby från ståplats. Ruskig stämning där idag. Folk är som sagt ledsna, förbannade och otroligt besvikna på vad deras Öster håller på med. Rydéns och Arvidssons förtroendekapital är i nivå med Teevers målsnitt.

För övrigt är båda Svensson och Zavadil borta mot Åtvidaberg i nästa omgång. Dags för Bennet att utöva voodoo på Figueiredos lår? Det lär behövas om Öster ska ta poäng borta mot hemmastarka Åtvid.

För övrigt måste Schenka och Hagberg få spelarna att ta mer löpningar och släppa boll fortare om Öster ska klara detta.

För övrigt behöver vi fyra nya forwards.

För övrigt åker Ljungskile ur allsvenskan. Välkomna till Värendsvallen 2009.

För övrigt borde Rydén åka på ett en månad långt studiebesök till Ljungskile. Deras totala omsättning: 11 miljoner. Rydén har ungefär det dubbla att jobba med...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Öster åker ur i år!

Anonym sa...

Ha ha...Öster going down.
Smålands Nummer 1 - Kalmar FF.

Vallens regngrå betong sa...

Och så fick två kalmarsupportrar uttala sig.

Tack för givande och konstruktiva inlägg.

För övrigt håller jag på Örebro ikväll.

josephzohn sa...

För övrigt måste man i alla lägen nattsvarta som dagsljusa se det positiva.
Ibland kan humorn hjälpa!
Men bara ibland :-)
Tyvärr åkte inte styrelsen till Ljungskile, dom tog en tur på ...

Och en sak är säker Olle Nordins mustasch passar bättre i Div. 1 ...