lördag 13 oktober 2007

Mörker


Dagens resultat i serien kunde ha varit sämre för öster, chansen finns fortfarande. Sylvia och Falkenberg tog var sin poäng, det var dåligt men ingen katastrof. Katastrof blir det först när det onämnbara är ett faktum.

Det onämnbara kan vara en realitet om två veckor. För att det ska undvikas är det av yttersta vikt att Giffarna vinner i Jönköping på måndag och självklart att Öster vinner mot Mjällby på söndag. Det där sista är svårt att tänka sig efter tredje raka förlusten. Satans helvete vad dåliga Öster är just nu.

Tabellen:
12 Degerfors 28 8 8 12 31-39 32
13 Falkenberg 28 7 7 14 30-49 28
14 Jönköpings S 27 7 6 14 29-45 27
15 Öster 28 6 8 14 24-35 26
16 Sylvia 28 5 9 14 33-48 24

Som synes är loppet på inget sätt i mål ännu. En av våra medtävlare har nämligen sämre fart än vi. Jönköpings södra har fyra raka förluster inför måndagens match hemma mot giffarna. Efter den matchen har de Norrköping borta och sedan avslutar de med match mot Sirius hemma. Ser man till form har Södra sämst och Öster näst sämst form i botten.

Ska Öster förbi Södra, varför väderstreck i småland, krävs en vinst. Det är svårare att vinna matcher när spelare är avstängda. Tack Paulo Figueiredo för att du inte bara blev avstängd på grund av antalet gula kort utan även via ett rött. Proffsighet är även något väsentligt på planen.

Hur ska öster vinna mot Mjällby? Jag tänker nu kasta alla mina heliga kor i köttkvarnen och bli så där skönt logisk.
-Det var bättre förr och spelarna måste ha österhjärta.

Startelva:
veselovsky
Nouri Bild vasilj Hughes
Svensson Wibrån Danielsson Ucar
Borg Bennet

Ett hårt arbetande mittfält maler ner Mjällby. Sedan slås långa bollar mot de båda snabbfotade vagabonderna på topp. De ordnar fasta situationer och sedan krigar vi in bolluslingen. Primitiv östkustfotboll, desperata tider kräver desperata åtgärder.

För övrigt föreställer bilden Skärhamns IK. Ett lag som tog tolfteplatsen i division 1 södra 2007. Skärhamn är Tjörns fotbollsstolthet. Inte så långt i från Skärhamn ligger Ljungskile. Där driver Jörgen Wålemark en camping. Jörgen heter Bror i andranamn och har silvrigt hår.

För övrigt tror jag inte att Freddy Söderberg hamnar i Landskrona. Det finns klubbar som kan betala bättre för en spelare som gör 23 mål på en säsong. Freddy Söderberg gjorde endast ett mål i Öster 2005. Han spelade då fyra matcher från start och fick hoppa in i sex. Han var sedan utlånad till Myresjö.

För övrigt är Öster support fortfarande ganska täta. Om ÖIF hänger kvar bör ledningen i föreningen ses över och så bör man värva minst en mittback från någon konkurrerande superettaklubb. Forwards behöver vi också som bekant. Behåll Borg och sälj resten.

För övrigt hade Gabriel Ucar platsat på vänsterbacken i Liechtenstein. Det hoppas jag att han gör i öster 2008 också. Om inte det onämnbara blir ett faktum vill säga.

För övrigt vill jag inte se två forwards på bänken mot Mjällby. Hur tänker man när Olausson petas till förmån för Teever och Ponomarev då det är högst troligt att bara en av forwardsen på plan blir utbytt.

För övrigt kan duellen Johan Svensson/Tyler Hughes bara sluta på ett sätt. Det är bara att hoppas att Svensson drabbas av en rejäl flashback från 2003 då han ständigt sprang i åttor runt vänsterbackar men aldrig presterade varken mål eller vettiga inlägg. Jag tror förresten inte att Svensson hade velat ha Schenka som svärfar. Drömmer Johan fortfarande mardrömmar om Schenka?

Inga kommentarer: