onsdag 30 maj 2007

Sydost om Eden

Den Blekingetidning som i begynnelsen inte förenade sig med kapitalet publicerar idag en märklig artikel på sin hemsida.

Enligt den ska Hasse Larsson ha blivit tillfrågad att eventuellt ta över en superettanklubb om om två seriematcher. Den nuvarande tränaren ska få två matcher till på sig.

Med tanke på tidningens spridningsområde torde det handla om en klubb i närområdet. Enligt mitt sett att se det finns det två alternativ på klubbar, heliga Öster och Bois. Båda två har startat serien katastrofalt och de ligger geografiskt sett nära Blekinge.

Betongen blir inte vackrare att se på av sådana här nyheter. Stämmer uppgiften, vilket man får förmoda, och det handlar om Östers IF får man skämmas.

För det första, vill vi ha en tränare som går ut i pressen med så känsliga uppgifter? En tränare med måttliga meriter som är känd för sitt buffliga och skrikiga sätt. Vill vi byta Kalmars ass mot Mjällbys?

För det andra, det tyder på en oerhörd brist på respekt mot de nuvarande ledarna att börja söka ny tränare medan de fortfarande är kvar. Man kan sondera marknaden, men aldrig kontakta någon ny innan de gamla är avsatta. Oproffsigt, elakt och ett bra sätt att ytterligare undergräva förtroendet för Giles Stille.

För det tredje, det här är inte det Öster vi fått en bild av under Curt Persson eran. "Ordförande Persson" (finns det likheter?) har hela tiden talat om en stabil och proffsig organisation. Är det här sanningsenliga uppgifter har Öster tagit några steg tillbaka. Man har kontaktat en usel tränare bakom ryggen på den nuvarande och därmed behandlat honom som skit. Östers rykte som arbetsgivare behöver inte svartas ner mer, frågan är om det går efter de senaste tio årens eviga tränargiljotinering.

Öster behöver bli en bättre arbetsgivare som ser helheter och investerar i personal på lång sikt. Låt oss behålla Giles, se på Elfsborgs behandling av Haglund under hans första säsong som en förebild, boråsarna fick stryk åtta raka, sedan dess har det vänt med ny arena och några riktiga toppspelare. Låt Giles bli vår Haglund!

Inga kommentarer: