torsdag 24 maj 2007

Skön seger mot Örebro inför mycket betong

Öster vände igår trenden. Man tog för det första poäng för första gången på tre matcher och man gjorde dessutom mål. I sanningens namn får man säga att örebro var bleka. De har ett tätt matchschema och det märktes på spelarna att den här matchen inte var av högsta prioritet. De ställde upp enligt 4-5-1 med mycket duktige Larsen som spets på mittfältet och Rodevåg ensam på topp. larsen fick bollen ett antal gånger mellan rödblått försvar och mittfält men hade då få alternativ. Johan Pettersson och Seb Henriksson lyckades inte skapa ytor på kanterna och Rodevåg var ensam mot samlat Österförsvar.
Öster lyckades ofta förhindra att många Ösk-spelare hamnade på fel sida om dem i spelvändningarna. Det bör man lyckas med om man spelar med en mittback (tengan) och en defensiv innermitt (Svensson) på kanterna. När man dessutom har två defensiva mittfältare så fanns det täckning bakåt för det mesta. Spelarbetyg:

Malmqvist: Gör en bra match och visar att han är etta. Betydligt stabilare än tvåan Veselovsky.

Nouri: Bäst i öster som vanligt. Det flerårskontrakt han skrev på förra året kan bli guld värt för Öster, liksom hans löpningar. Emin är Ettans bästa ytterback.

Vasilj: Spelar vårdat och är mer beräknelig än Da silva. Vasilj blir alltmer given i elvan.

Bild: Spader kung är inte snabb men har långa tår... Hade inte speciellt mycket att göra mot Ösk:s ensamma Rodevåg.

Hughes: Stabil bakåt, När han kommer på inlägg är de bra. Assist till 2-1. Måste jkomma oftare på sin kant!!!

Tengan: En mittback som högermitt? Gick bättre än man kan tro. Mycket tack vare Nouri. Nouri skötte det offensiva på den kanten... Tengan säker i närkamper, något vilse i positionen dock.

Fidde G: Kaptenen blir bättre för var match. Han var bedrövlig de första matcherna i och för sig. Tog tillsammans meed helgi stort ansvar mot Örebros femmanna mittfält.

Helgi: Östers egen Gilles Grimandi är bra på alla positioner men är bäst som central mittfältare. Gör en bra match, vinner mycket på huvudet.

Daniel S: Bra bakåt, säkra passningar, hans svaghet är att han inte kan göra mycket själv.

Freddy Borg: Det eviga löftet. Freddy måste lära sig avsluta. Det är kul att dribbla, på en badstrand, det här är ett arbete Freddy. Dags att prestera mer än underhållning. Kan bero på självförtroendet, freddy behöver göra något enkelt mål.

Teafore Bennet: Sega allsvenska försvarare som står högt? Bennet tar emot sådana tacksamt till vårta gråa psykbunker. Fick ytor bakom deras backlinje, då är han bra. En bedrift när han slog en djupledsboll till sig själv. Verkar ha funnit harmonin igen.


Avbytare:

Claesson: Gör ett bra inhopp, Måste våga utmana mer. Snyggt mål!

Johnson: White men can't jump. Hoppar högst i Småland. Kommer tyvärr inte till på inläggen. När han gör det har vi en ny Ludde.

Da Silva: Kommer in som innermitt för att stänga matchen. Vinner närkamper och kämpar. Bättre teknik än Fredrik bild...


Bäst var Nouri, Bennet och Helgi.

Känslan av öststat var extra skön igår. 332 betalande måste vara det lägsta på mycket mycket länge.

1 kommentar:

josephzohn sa...

Härligt med en betonggrå sida, det är precis vad bloggvärlden behöver :-)

Jag återkommer.

Är lite svårt att följa när man sitter i en lya, 40-talet mil från verkligheten!!

Har lika svårt att följa mitt andra favoritlag, Vetlanda FF ...

Och jag kommer för all framtid att tro på din betygsättning ;-)