måndag 28 maj 2007

0 mål på 17 skott=40 miljoner

Ja man är bitter. Kalmar har fått in ca 20 miljoner på en spelare (nåt skumt bolag fick andra hälften). Spelaren har på sju matcher mäktat med tre assist och sjutton skott, varav noll i mål. Holländska uppstickaren Alkmaar pungar ut ordentligt för förra årets skyttekung. Inte nog med att Öster är på 15e (!!!) plats i superettan, Kalmar FF tjänar pengar också. Det Kalmar vi vande oss av med under 90-talet då vi fostrade spelare och gav bort dem.
Kalmar spelade 1988-1997 i tvåan, dvs mot lag som Grimsås, värnamo och Jonsered. Sedan möttes vi i "hissen" 1998, öster försvann 98-2002 ner i värsta depressionen någonsin, betongen åldrades fort de åren. Kalmar fastnade i hissen. Upp-ner-upp-ner men ständigt lite bättre än storebror som hade ebb i kassan.
2003 förtjänade Öster titeln "naivaste klubben i världen", Schenka skulle få öster att sambadansa sig kvar i allsvenskan. Widen tog över och hans slowfox drog ner och höll fast oss i ettan. Det enda positiva 2003 var att kalmar var i ettan. Vi var bäst i småland. Sen 2004 har Nanne genomfört sitt reformprogram och kalmar blivit ett stabilt allsvenskt lag.

Vänta nu,,, 2003 var de senast i ettan. De är inte stabila än, det är man efter fem- sex år. Kalmar är etablerat i allsvenskan när de klarar en generationväxling. Rydström, Bagarn, Carlsson, Lasse Johansson, Lantz och wastå måste snart bytas ut. När de klarat den omställningen är de etablerade, inte innan dess. Innan dess är de inte mycket mer än en upphaussad kopia av 90-talets Trelleborg.

För övrigt så har båda Östers tränare ett förflutet hos lillebror, Stille som ass till Nanne och Wibrån under gymnasietiden. Arvidssons Kalmarmeriter behöver jag väl inte nämna. Spelar det någon roll? NEJ, vi har en kompetent ledarstab som kommer att få spelarna att göra det som krävs.

Inga kommentarer: