lördag 26 maj 2007

Inför Sirius del 1 motståndarna

Sirius låter som ett märke på ett kylskåp eller kanske ett maskindiskmedel. Laget har dock visat att man är att räkna med trots att man är nykomling. De har inlett serien sanslöst bra. Fyra vinster och två förluster har givit 12 poäng och en tredjeplats. På hemmaplan har de vunnit tre medan de haft det trögare på bortaplan. Vilka lag har de slagit då? Ljungskile hemma, Åtvid borta, Feskarna (Maif) hemma, sylvia hemma. Förluster mot ESK och Häcken borta. Slusatsen av det blir att de endast slagit ett lag med kvalitet på bortaplan och det är Ljungskile. De andra bör de slå för att hänga kvar. Vi är alltså det hittills starkaste laget som besöker Studenternas IP.
Medgång föder medgång sa någon "rövpoet" (ursäkta språket) någon gång. När det gäller nykomlingar kan det stämma, se bara på Östers vår förra året. Vinster kommer inte av sig själv, de har en del kvalité i laget. Vi bygger (som öster??) laget bakifrån. (Uppställning den samma som i senaste matchen mot häcken, förlust 2-0)

Målvakt: Jon Rytterbro, född 82. Mest känd för att varit två i hammarby några år. Normalbra målvakt i ettan.

Backlinje: Domrowski, Segerström, Bertwig, Lundmark. Alla fyra är 82or. Verkar sakna rutin från högre sammanhang samtliga. Bertwig utsedd till bästa uppländska spelare någon gång. Försvaret ser, sett till meriterna, tunt ut. Har dock bara släppt in sex mål. Två mindre än de rödblå...

Mittfält: Fredrik Olsson, Pierre Gallo, Mani Tourang, Kim Skoglund. Gallo står för rutinen i laget, backas upp av löftet Tourang centralt. På kanterna Olsson och Skoglund vilka inte heller har några större meriter. Andreas eriksson före detta AIK har varit skadad i tre veckor, är frisk igen och kan ta en av platserna på mittfältet. Han är normalt tongivande i det här gänget. Notera att Fidde G i högerblaskan SMP inför säsongen svarade Pierre Gallo på frågan om vem han helst tacklar i Superettan. Tyvärr saknas kapten Gustafsson imorgon men jag är övertygad om att Iprenmannen Daniel Svensson kan överta den uppgiften. Plocka ner Gallo så är halva segern er!

Forwards: Den enda lagdel som är yttersta toppklass i serien. Kullinger och Hoch är strået vassare än östers Johnson och Bennet. Kullinger gjorde massor av mål för Enköping då de gick upp 2002, gick sedan till HBK där han misslyckades. Har nu fått chansen i Sirius. Slutligen Hoch, mannen har gjort sex av Sirius nio mål hittills. Något säger mig att Kullinger är medskyldig till det. De två ihop är hypergiftiga, synd för dem att stackars Olle Kullinger är skadad. Mannen vid Hochs sida blir förmodligen istället Antouman Jallow med två säsonger i Gefle på meritlistan. I Gefle fick han mest nöta bänk, i år har han åstadkommit ett mål för Sirius. En klar försvagning jämfört med Olle Kullinger. Vasilj och Bild får vårda passen, de här båda grabbarna älskar omställningar vid mittplan då Gallo kan slå äckliga löpbollar mot de båda Stilleben.

Sirius ser inte imponerande ut på pappret. Lagets spetsar finns offensivt. Då gäller det att tidigt störa backlinjen till att slå långt som Bild, vasilj och helgi kan vinna på huvudet. Alltså hög press. Svensson får uppgiften att plocka bort Gallo och Helgi att vända spel snabbt på Bennet och kantspringare. Funkar de detaljerna kan de rödblå ta med sig tre hem. Tyvärr saknas en hel del folk hos favoriterna vilket vi återkommer till imorgon då vi presenterar Östers lag. Källa var www.siriusfotboll.com