tisdag 22 januari 2008

Synonympreparat krävs när Iprenmannen försvinner


En artikel som sätter skräck i alla östersupportrar. Hur kan en klubb i en stad med så mycket fotbollskunnande släppa en spelare till Limhamn/Bunkeflo? Det är sådana här stunder som man förstår hur djup krisen är i Östers IF från Växjö.

Antalet centrala mittfältare i truppen den 22a januari är en. Fredrik Petersson är i och för sig en duktig spelare men han kan inte bära det här laget ensam. Det räcker inte med 22-åriga Enes Smajlovic bredvid. Truppen behöver en motor på mittfältet, hittar de inte den spelaren kan vi glömma superettan 09. Fredrik P kommer bli så bortmarkerad att han saknar den trygga bänken på Sveriges blåsigaste arena.

För övrigt såg Olausson, Henningsson, Danne P och Fredrik P oförskämt pigga ut i jippomatchen. Han dom kallar Dotti var det mest synd om, Hughes är dålig och Ivan Vasilj lär aldrig ta en ordinarie plats i Östers IF.

För övrigt är den stora skandalen att Malmborg väljer annan klubb än Öster.

För övrigt måste Nilsson värvas snarast.

För övrigt har Dennis Martinsson redan skrivit på för Rydaholm, han är mycket bättre än Luigi Vasilj och mycket mer målfarlig. Hur kan Rydaholm ha en sådan dragningskraft? Ring Martinsson för bövelen, erbjud barnpassning, hundpassning och så mycket kassler, chilisås och ris som han kan önska sig.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Är man lillebror i småland så förstår man spelarna. Ingen vill längre vara kvar i avskumsföreningen.

Anonym sa...

varför dra in bonke kff i snacket?

Anonym sa...

Anledningen att Martinsson går från Ljungby till Rydaholm handlar inte om kvalité eller något liknande. Det handlar, enligt ytterst säkra källor, om att han helt enkelt är för lat. Han tyckte tvåan var alldeles för ansträngande.

Sådan spelare vill vi inte ha i sveriges vackraste förening!

Anonym sa...

Det är vi supporters som gör att föreningen Öster lever, men det är även vi som förstör den om vi inte inser vart vi är på fotbollskartan, om man ser till Petry och provspelande Vasilj, så skiljer det i mina ögon inte särskilt mycket, och då har Petry spelat i ÖIF i ett par månader och likaså kommer från andra sidan jorden medans Vasilj är från Rydaholm, vem ska man välja då? Nu är ju Petry kontrakterad och Vasilj inte , så det avgör saken, Vasilj bör inte få chansen. Martinsson som jag känner personligen är trots allt 28 år iår, precis fått familj, och har man aldrig fått chansen högre upp (inte ens provträning ) trots minst 15-20 mål i varje serie han spelat i, 2 år i div. 2 klart man ledsnar lite då, Dennis har ett rykte om sig att vara "lite vild" det stämmer på planen, men han gör mål och ger allt för sitt lag. Men han har ju skrivit på för Rydaholm så det är bara att glömma. Rykten säger att Öster testar en 23 årig Kalmar AIK spelare just nu, som inte är särskilt bra. Frågan vad ÖIF är ute efter!?

Vallens regngrå betong sa...

Att Martinsson är hemmakär var mellan raderna helt mitt budskap, en 28 årig målsppruta som Martinsson skulle ha varit i öster för några år sedan. Jag tror dock att han fortfarande håller i div 1 vilket jag är övertygad om att Ivan Vasilj aldrig kommer att göra.

Anonym sa...

Ang. Martinsson så tror jag inte att det handlar om att han är lat på något sätt. Jag tror mer att det handlar ommgivningen än lathet. I Rydaholm är Dennis kung, det är bara så. Han levererar mål, på mål, på mål, påmål. Han hade definitivt klarat av div 1. När han vill så gör han bort i princip vilken spelare som helst, inte med någon bländande teknik utan med hans första-steg och en förmåga att se när motståndaren står på "fel" ben. Han rycker och väljer sida precis när försvararen står på fel ben och hans första-steg är något utöver det vanliga, det bara visslar till när han går förbi. Likadant är det när han får läge framför målet. Han verkar kunna se när målvakten har tyngden på fel ben och rullar oftast lättsamt in bollen. Att han inte fått chansen i Öster, är för mig, helt ofattbart! Men som rydaholmare gråter jag inte blod över att han spelar för oss i år. Han är skillnad mellan div 3 och div 2 för oss. Bland det sjukaste jag sett Martinsson göra på en plan var när Rydaholm mötte Sleipner borta för 2 år sen. Sleipner hade en något avdankad, men fortfarande stabil, Filip Apelstav i baklinjen. En lite smått uppretad Martinsson får bollen vid halva planen, vänder upp, drar 2-3 gubbar på vägen mot mål, gör sitt "bebbe-stopp" (som han själv kallar det) och lurar ytterligare 2 spelare, därefter lägger han kallt in bollen i mål. Han ville göra mål, så han gjorde det bara. Öster hade haft stor nytta utav Dennis.