fredag 11 januari 2008

Ett mörker har lagt sig över kronoberg


Smhi rapporterade i veckan att Växjö i december fick njuta av ungefär en halv halvleks sol. Solen går inte upp i Öster längre, mörkret lade sig över kronoberg redan i oktober.

Förhoppningsvis blir solen mer synlig i januari. Här är de som ska föra tillbaka solen till gryningslandet:

Målvakter: Veselovsky, Rydén, Malmqvist.

Kommentar: Herr kvasisportchef Gustafsson tror inte ens själv att alla tre är kvar när truppen spikas. Vi har tre målvakter, vilken ska bort? Kalla hit Brasse Brännström. Oavsett svar blir det fel, fel , fel. Egentligen är ingen given, jag tippar dock att slovaken ska bort, han är bäst, ger mest pengar och så är han slovak.

Försvar: Nouri, Bild, Vasilj, Karlsson, Hughes, Nurkic.

Kommentar: Eventuellt fylls försvaret på med Henrik Nilsson från Kalmar som provspelar denna veckan också. Han är både försvarare och mittfältare. Danne P är backup som högerback. Degerman fick besked om att platserna till vänster är fyllda och är på väg till annan klubb.

Mittfält: Daniel Pettersson, Niclas Olausson, Pavel Zavadil, Fredrik Petersson, Freddy Borg, Central ung mittfältare, Henningsson

Kommentar: Schenka har uttalat sig att ytterliggare en central mittfältare ska värvas. Blir det inte Daniel S blir det säkerligen Smajlovic från Ljungby, jag vill ha båda... Borg ska om man tolkar kommentarer även användas som vänstermitt i år, gäsp, den har vi hört förrut. Låt honom spela forward eller vänsterforward i 4-3-3, för guds skull, han är en katastrof till vänster i 4-4-2! Valid El Kari är helt borta ur diskussionen och priovtränar nu med J-södra, intressant att han provtränar där efter att Öster ratat honom. Tro mig, Södra är snart i div 1 södra.

Forwards: Petry, Nobell, Einarsson,

Kommentar: Teever är på väg bort och det är nog positivt för både honom och Växjös läktarexpertis. Borg kan räknas in i forwardsbeståndet. Ivan Vasilj, det vill säga Super-Marios bror Luigi, har provspelat och kan bli den sista forwarden i truppen. Stellan Carlsson från Rynninge kan räknas bort då han provtränar med Ösk och inte heller har fått provträna mer i det mörka kronoberg.


För övrigt är det inte så långt kvar till truppen är spikad, just nu har truppen 15+3 spelare. Slutsats: Det saknas just nu tre utespelare och så har vi en målvakt för mycket.

Min gissning är att Nilsson tar plats i den framtida 18+2 truppen. Vasilj gör det om man inte hittar något bättre, vilket vore konstigt. Smajlovic gör det om Svensson tackar nej.

För övrigt visade Aftonbladet prov på sin oerhörda koll på elitfotbollen utanför storstäderna igår. Läs och begrunda, köp aldrig mer skiten. Jag förstår varför kvällstidningarna tappar läsare.

För övrigt ska jag inte se Costa Rica-Sverige kl 23.10 på tv4 på söndag.

För övrigt var flygmissen i Houston otroligt kul, var de sugna på hockey, fulla eller visar det på hur organisering kan återspegla en matchs värde?

För övrigt brukar Hernan Medford vara med och spela när hans landslag tränar. Jag undrar om en svensk förbundskapten någonsin har varit det?

För övrigt såg jag solen idag, det var närapå religiöst.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Elkari har 1 år kvar på kontraktet med IK Tord, och det är anledningen till att det inte blev något spel i Öster för hans del. Det är iaf vad jag hört (av en kille som umgås ofta med Elkari).

Och det låter ganska troligt i mina öron, då Tord är kända för att sätta sig på tvären och försöka krama ur varje öre när spelare vill gå vidare.

Anonym sa...

HBK var intresserade (är?) av Emin NOuri men nu provtränar han i NEC Nijmegen. Det ironiska är att HBK värvade en kille som heter prent som är högerspelare och han kommer från! NEC NIjmegen. Prent passar i Hbk men inte i NEC. nouri passar i nec(?) men inte i hbk (?)

Vallens regngrå betong sa...

De flesta allsvenska klubbar vill nog ha Nouri om priset hade varit det rätta.

Nouri är en ung, duktig, lovande och offensiv ytterback, sådana kostar pengar, pengar som allsvenska klubbar inte vill lägga på en ytterback.

Vad gäller Nouris potential så är den stor men det finns svenska ytterbackar med större potential. En sådan är Mikael Lustig i Sundsvall som knappast hade stannat där om de inte hade gått upp.

Jag är av den bestämda åsikten att Nouri bör säljas till ett mänskligt pris men med en rejäl vidareförsäljningsklausul. Då är den holländska ligan ett perfekt skyltfönster och plantskola för Arabys Cafu.