fredag 14 december 2007

Världens sämsta världslag

Har lämnat: Helgi Danielsson, Teafore Bennet, Paulo Figueiredo, Marco da Silva, Martin Claesson, Erik Tengroth, Anatolij Ponomarev, Linus Malmborg, Gabriel Ucar, Fredrik Gustafsson (skada), Peter Wibrån (ålder), Göran Hagberg (mission impossible), Giles Stille (Maginot-linjen).

Ska lämna: Ingemar Teever, Pavel Zavadil.

Lär lämna: Emin Nouri, Daniel Svensson, Sebastian Göransson, Robert Veselovsky.

De som stannar: Robin Malmqvist, Fredrik Bild, Mario Vasilj, Tyler Hughes, Simon Degerman, Freddy Borg, Tomas Petry, Marcus Nobell, Peter Wibrån (konplockare), Fredrik Gustafsson (kvasisportchef), Kent Axelsson (lagets ständige materialare).

Nya spelare: Rasmus Rydén, Daniel Petersson, Månz Karlsson (U-lag).

Startelva under kontrakt 071214:
Veselovsky
Nouri Karlsson Bild Hughes
Petersson Vasilj Zavadil Olausson
Teever Borg

För övrigt räknar Kousnetzov inte med Zavadil och Teever 2008.

För övrigt är Zavadil den enda centrala mittfältaren under kontrakt idag, han är dock till salu.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ptja, att ta ut någon startelva just idag känns spännande men inte särskilt givande. Ytterligare spelare lär ju lämna samtidigt som åtskilliga fler också lär ansluta.

Mina tankar: Vi har tre duktiga och på alla sätt lovande målvakter, vilket är åtminstone en för mycket. Det naturliga är förstås att satsa på Robin Malmqvist och Rasmus Rydèn och låta Robert Veselovsky lämna vårt älskade Öster omgående.

När det gäller försvaret är satsningen på Månz Karlsson högst intressant, liksom det faktum att vi får behålla Mario Vasilj, Fredrik Bild och Tyler Hughes. Mario Vasilj och Fredrik Bild kommer tvivelsutan att bilda seriens bästa mittlås kommande säsong, det är bara att hoppas att Kouznetsov väljer att satsa på den lösningen och avstå från att placera Vasilj längre upp i banan. Har vi en ordentlig portion tur så stannar även Emin Nouri och det finns väl ett och annat som talar för det i dagsläget.

Det skulle ge oss följande defensiva line-up:

Malmqvist
Nouri - Vasilj - Bild - Hughes

Det är en målvakt och en backlinje som sannerligen inte går av för hackor !

Mittfältet kommer att behöva struktureras om i grunden och förlusterna av Linus Malmborg och Helgi Danielsson kommer att bli ytterst kännbara. Jag hade verkligen velat behålla dem bägge (vem hade inte det ?) och hade vi lyckats med det hade förmodligen en topplacering i serien varit tämligen given alldeles oavsett anfallsbesättning. Nu blir det inte så och kvar står vi med Pavel Zavadil (som självklart inte kommer att spela med oss nästa år), Gabriel Ucar och Sebastian Göransson som alla av allt att döma försvinner inom kort. Återstår således Niclas Olausson (ung, mycket lovande men oprövad och osäker efter sin skada/rehabilitering) och Daniel Petersson. Fredrik Petersson (nu i Kalmar FF) skulle kunna komma att bli vår nya mittfältsdirigent, men hela denna lagdel känns i dagsläget ytterst osäker. Olausson/Petersson och eventuellt ytterligare en Petersson andas visserligen kvalitet men även om jag räknar in Fredrik Petersson i truppen så lär vi behöva ytterligare minst två mittfältare av hög klass varav minst en, helst bägge, ska vara duktig i det defensiva arbetet.

Vad gäller forwardsbesättningen kan man väl önska att vi kunde skicka hem Ingemar Teever till TVMK Tallinn mot en mycket ringa ersättning, gärna gratis om vi på så vis kan befrias från kontraktet. Bennett är redan borta, gott så, och det innebär att Marcus Nobell, Tomas Petry och Freddy Borg återstår. De två förstnämnda är, som så många andra, i det närmaste helt oprövade och Borg lär väl knappast bli någonting annat än just Borg. En talang som förblir just en talang. Det är emellertid naturligt att fortsätta satsa på denna trio och komplettera den med en fjärde forward, en kontinuerligt levererande striker som kan gå direkt in i startelvan och höja hela laget. På det hela taget kan det tänkas räcka med endast ett nyförvärv i denna lagdel, det är mittfältet som är och förblir orosmomentet och den enda lagdel som i grunden måste konstrueras om.

Önskningar just nu: Både Fredrik Nilsson och Fredrik Petersson känns helt rätt för Öster. Jag ber en stilla bön att båda är kontrakterade innan nyår, kosta vad det kosta vill. Vi har ju fått in en riktigt hygglig slant för Danielsson och Bennett, låt oss använda en del av denna för detta ändamål.

Vallens regngrå betong sa...

Tack för en lång och välskriven kommentar.

Dagens startelva skrev jag ihop för att påvisa hur många spelare som saknas i dagsläget.

Vi är helt överrens när det gäller mittfältet och det är heller ingen hemlighet att Öster letar mittfältare. Det är intressant om man jämför årets fåniga säsong med förra årets då vi bara hade mittfältare.