måndag 17 december 2007

De aderton


Curt Persson har uttalat att truppen ska innehålla 18 spelare. Här följer en genomgång av läget idag.

Målvakter: Veselovsky, Rydén, Malmqvist.

Kommentar: Malmqvist och/eller Vesslan försvinner. Rydén har klart kvalité för div 1 södra. Dessutom finns Johan Åkerdal som fick speltid i SE under 07. Räkna med att A-truppen innehåller två målvakter när truppen spikas.

Försvar: Nouri, Bild, Vasilj, Karlsson, Hughes, Degerman, Ung högerback.

På väg in: Henrik Nilsson, Kalmar FF eller Gustav Nordmark, Norrby.

Kommentar: Känns ganska spikat om man tror att Nouri stannar. Oavsett vilket behöver man en backup till honom. Båda kandidaterna kan även spela på mittfältet, Nilsson är enligt SMP den av de här två som har blivit/ ska bli erbjuden kontrakt. Nilsson var oerhört uppskattad vid brofästet för sin attityd vid träning och match. Han är ursprungligen från Orrefors så irrfärden till Kalmar kan ursäktas. Observera att även Danne P kan spela högerback.

Mittfält: Daniel Pettersson, Niclas Olausson, Central mittfältare, Central mittfältare, Central ung mittfältare,

På väg in: Valid El Kari (IK Tord), Daniel Eres (Elfsborg), Fredrik Petersson (Kalmar), Tim Johansson (Oskarshamn), Enes Smajlovic (Ljungby), Martin Johansson (Växjö Norra), Kalle Johansson (Älmhult), Daniel Svensson (Fortfarande kontraktslös)

Kommentar: Från att ha för många centrala mittfältare 07 har nu Öster ingen, Zavadil kommer att försvinna! De som bör prioriteras av dem som Öster kontaktat är Eres, Petersson, Daniel Svensson och Valid El Kari. Att få tre av de fyra ser jag som en omöjlighet och Öster måste söka bredare och djupare efter något mer rutinerat och fysiskt starkt. Mittfältsuppsättningen är Östers största problem alla kategorier just nu. Räkna med att Nilsson/Nordmark/Nouri också kommer att spela på mittfältet.

Forwards: Freddy Borg, Tomas Petry, Marcus Nobell, Stor "platt-tv" med HD.

På väg in: Stellan Carlsson (Rynninge), Ivan Vasilj (Rydaholm), Amar Drndo (Kalmar), Calle Genberg (Ängelholm), Nicklas Bengtsson (Älmhult),

Kommentar: Ivan Vasilj och Genberg är targetspelare, stora och starka. Genberg verkar ha HD-kvalité medan Ivan Vasilj endast är HD-ready. Övriga forwards är mer av den djupledslöpande sorten. Med tanke på de två senaste årens problem med målgörandet behöver vi en rörlig forward med hög procent i avsluten. Stellan Carlsson har gjort en hel del mål i division 2 för Rynninge och kanske är det något för Öster? Annars tycker jag att man ska ge Nobell speltid, hans huvudspel är bra och det andra är utvecklingsbart. Jag tror att Nobell och Borg startar mot Lindome i seriepremiären.

Tränare: Jevgenij Kouznetsov och Peter Wibrån.

Målvaktstränare och odödlig legend: Pål "the wall" Lundin.

För övrigt är platta tv-apparater en storsäljare just nu. Tyvärr är trenden förmodligen den samma i övriga Europa, då inkluderat Estland.

Inga kommentarer: