torsdag 20 december 2007

Ständigt detta Falkenberg


Inte nog med att de skickade ner oss i helveteshålet med domarmissar och osannolika vinster, de vill värva samma spelare som Öster också! Varför dyker alltid de gula från Falkenberg upp så fort en spelare ska värvas eller en serie avgöras?

Nu gäller det Stellan Carlsson, den snabba och målfarliga forwarden från Rynninge i division 2. Nerikes allehanda rapporterade igår att han har varit i Växjö och provspelat (reaktionsförmåga?). De har tidigare också rapporterat att Falkenberg, Motala och Forward är ute efter honom.

I artikeln från igår uttalar Carlsson att han vill gå till den klubb där han kan utvecklas bäst, den klubben borde vara Öster. I verkligheten är dock situationen som sådan att Falkenberg gjort sig kända för att vara duktiga på att ge unga spelare chansen och sedan låta dem fortsätta utvecklas. I en del andra klubbar får de chansen för att sedan petas av någon vagabond från fjärran Östern resten av säsongen. Den tiden måste vara över. Östers IF ska i framtiden vara det givna valet för talanger, i varje fall när man konkurrerar med J-Södra och Mjällby, i något fall när man konkurrerar med de stora allsvenska klubbarna. Speltid och goda utvecklingsmöjligheter är konkurrensfördelen. Det har den varit på pappret i flera år men papprena har brännts, askan har sopats ihop och slutligen spolats ner i avloppet och ersatts av gamla checkar och östeuropeiska smuggelvaror.

Falkenberg är också Östers största konkurrent när det gäller Fredrik Peterssons signatur, farväl Falkenberg!

För övrigt kan många ordvitsar göras med en forward från Örebro och Forward från Örebro. Jag sätter tre tusen på att Nerikes Allehanda gjort ordvitsen minst tre tusen gånger.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ryktet påstår att en viss Smedsby son redan sagt farväl till Falkenberg.

Anonym sa...

Fredrik Petersson valde bort Falkenberg för Öster. Kanske vänder det nu? :)