söndag 24 februari 2008

Rysk diagnos


Den här veckan börjar det. Årets första träningsmatch mot respektabelt motstånd, vi är ett division ett lag och möter ett annat. Matchen på tisdag kommer bli oerhört intressant, det finns många kontaktytor mellan lagen, flera spelare i Värnamo har varit i Öster, Öster har mycket nytt och inte minst så är de båda tränarna väl bekanta med varandra.

Jag tror att Öster kan få problem med Värnamos snabba omställningsspel, de har på framförallt vänsterkanten två offensivt mycket starka spelare. Göransson är trots sin oerhört anonyma tillvaro i rödblått en spelare som är mycket snabb med boll och duktig på att utmana. På samma kant finns också jättelöftet Nicklas Hult vars snabbhet också är något särskilt.

Mittfältet rymmer också Claesson som är en spelare jag saknar i årets östertrupp, stor stark spelare med bra tillslag.

Värnamo ser dock, precis som rödblått, svagt ut i anfallsbesättningen.

Matchen kommer att avgöras centralt och på Östers vänsterkant, kommer Tyler Hughes och framförallt Freddy Borg att vinna sina matcher i matchen? Kommer Smajlovic att kunna hävda sig mot slitvargarna Joel Löv och Henrik Johansson på det centrala mittfältet? Östers högerkant är stark och kommer att neutralisera Värnamos starka kantspel.

Öster är favoriter på pappret, det ska man också vara utifrån förutsättningarna. Jag tror på en jämn historia som avgörs på fast situation eller med hjälp av Sebastian Göranssons eller Freddy Borgs individuella skicklighet.

Kommer Göransson att kunna prestera på samma plan som de motståndare som sett honom misslyckas i Växjö? Håller pojken för trycket? Han kommer om inte den ovanligt långvariga "förkylningen" håller i sig att ställas mot Nouri och Danne P. Göransson kommer att ha problem mot Nouri, faran är att han får chanser då Nouri går framåt. Då måste Smajlovic och DP vara vakna för när Göransson får bollen med mycket yta framför sig går det undan.

Till sist vill jag hylla Ingemar Teever. Tack för fem mål och två assist på 26 matcher från start. Tack för att du tände hoppet om en allsvensk framtid i tipshallen vintern 06. Tack för att du till skillnad från den skabbiga checken dykt upp på träningar och matcher enligt överrenskommelser. Slurtligen tack för ett oerhört snyggt ledningsmål hemma mot blåvitt 06, i den stunden var du stor. Det har alltför många glömt under det misslyckade 07.

För övrigt är det inte Ingemar Teevers fel att en svensk landsortsklubb värvar honom som Bosman och ger honom en god lön. Det är den svenska klubbens.

För övrigt ska min framtida son aldrig heta Arvid.

För övrigt var båda provspelarna intressanta namn och det skulle vara kul om iallafall en av dem är med på tisdag. Att få spelare i samma situation som Fribrock att välja Öster framför Superettan blir helt avgörande för att truppen ska bli stark.

För övrigt går vi aldrig upp med de forwards vi har nu. Kanske kan Stille göra skäl för sin lön och leta upp något i England? Eller så kan han fortsätta leva gott säsongen ut. Livet är fullt av svåra val.

Inga kommentarer: